Ferit ASLAN- Ahmet ÜN- Turan KOYUNCU/SİİRT, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, geçmişte derin devletin yanlış işler yaptığını ve şimdi de HDP'nin milletle arasındaki uçurumu açtığını belirterek, "Geçmişte derin devlet söylemi olan, 'Ya sev ya terk et' ya da başörtüsünü savunuyorsan, 'Suudi Arabistan'a git' söylemleri vardı. Bugün bu söylemlerin aynısını HDP söylüyor. HDP'nin zihniyeti de aynı ya bizim baskılarımıza boyun eğin ya da bu topraklardan gidin diyor. Baskılara karşı bu topraklar bizim diyecek misiniz?" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Siirt Atatürk Bulvarı üzerinde düzenlediği mitinge katıldı. Alana Davutoğlu'nun fotoğrafı ile birlikte üzerinde, 'Kobani düşmedi, biz düşürmedik. Kardeşlerimizi biz ezdirmedik, Mazlumu hep sahiplendik', 'Herkesin bir kutsalı var, kiminin Mekke kiminin Taksim' ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun birlikte fotoğrafının bulunduğu, 'Yolunuz yolumuzdur' yazılı pankartlar asıldı.
BİZİ ENGELLEYEBİLDİLER Mİ?
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Siirtlilerin eniştelerine sahip çıktığını belirterek kalabalığı selamlayarak konuşmasına başladı. Davutoğlu, "2002'de yasaklı kıldılar ama bizi engelleyebildiler mi? Siirtliler 7 Haziran'da bir yol ayrımında karşınızda olacağız. Muhtar bile olamaz denilen Recep Tayyip Erdoğan'a Cumhurbaşkanımıza sahip çıkan Siirtliler, bizi engelleyebilecekler mi? 2002'de onu yasaklı kılanlar bizi engelleyebildiler mi? 2007'de bir destan yazmamıza destek veren Siirt, Ak Parti kadrolarına destek vermeye devam edecek misiniz? 2008'de partimizi kapatmak istediler. O zaman kapatamadılar şimdi Ak Parti'yi meydan okuyorlar ve kapatmak istiyorlar. Sonra 17-25 Aralık'ta kumpas kurdular. Başarılı olabildiler mi?" dedi.
ÜÇ PARTİ, ÜÇ ÖRGÜT BİRLEŞTİ
Başbakan Davutoğlu, HDP ve CHP'yi eleştirererek, "Diyorlar Kudüs, Yahudilerin kutsal mekanıdır. Kudüs bizim mekanımızdır ve ebediyen öyle kalacaktır. Geçmişte nasıl derin devlet nasıl burada yanlış işler yaparak, burada devlet ile millete düşmanlık yaptıysa şimdi HDP millet ile kendileri arasında uçurum açıyor. 30'lı yıllardaki CHP misyonunun şimdiki versiyonudur HDP. Pensilvanya'ya vuruyorsunuz ses Demirtaş'tan geliyor? Üç legal parti CHP, MHP ve HDP bir de 3 illegal örgüt Pensilvanya, Kandil ve DHKP-C, AK Parti'ye karşı birleştiler. Asıl Tillo'daki bu topraklarını irfanına karşı birleşiyorlar. Siz bu toprakların evladı olarak bu şer çetesine izin verir misiniz? Bunların karşısında AK Parti, Elif gibi duruyor. Biz burada Türkler-Kürtler omuz omuza yaşayacağız diyecek misiniz? Geçmişte derin devlet söylemi olan, 'Ya sev ya terk et' ya da başörtüsünü savunuyorsan, 'Suudi Arabistan'a git' söylemleri vardı. Bugün bu söylemlerin aynısını HDP söylüyor. HDP'nin zihniyeti de aynı ya bizim baskılarımıza boyun eğin ya da bu topraklardan gidin diyor. Baskılara karşı bu topraklar bizim diyecek misiniz?" dedi.
KEŞKE TERÖRE YER YOK DİYEBİLSEYDİN
Başbakan Davutoğlu, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde açılan havalimanı ile ilgili HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın açıklamalarını değerlendirirken, "Demirtaş 'keşke biz de olsaydık' dedi. Bunu hatırlaması iyi olmuş. Keşke sende yürek olsaydı, iş makinalarına saldıranlara karşı, bunlara karşı durabilseydin. Keşke sende yürek olsaydı seçime gidiyorsun artık silah, şiddet ve teröre yer yok diyebilseydin. 6-8 Ekim olaylarında milleti isyana teşvik etmek yerine Yasin Bürü'yü katledenleri kınayabilseydin. Biz nefret diline karşı muhabbet dilini getiriyoruz. Şiddet diline karşı barış dili diyoruz. Aşk ve gönül dili ile konuşmayı var mısınız. Şiddet ve tehdit ile size gelirse, onlara karşı dim dik durmaya var mısınız? Sandıkları tehdit edenlere durmaya var mısınız. Onlar çözüm sürecini engellemeye çalışır, ama Ak Parti çözüm sürecinin mimarı ve hamisi ve en büyük güvencesidir" diye konuştu.
SURİYE'DEN GELENLERİ ZALİME TESLİM ETMEYİZ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, barış ortamında ortada herkes görüşünü ifade ederken halen silahı bırakmayıp tehdit edenlere en güzel cevabı burada yaşayanların vermesi gerektiğini söyledi. Davutoğlu, Kobani olayları olana kadar 3 yıl boyunca Esad'i savunan HDP'nin bir anda Kobani'de tavır değiştirdiğini de belirterek, "Biz 3 gün içinde 197 Kobanili kardeşimizi Allah için ecdat için Kürtlere, Araplara ve Türklere olan sevdamız için aldık. Kılıçdaroğlu, hepsini göndereceğim diyor. HDP'den ses yok. 6-7 Ekim'de her yeri şiddete boğan HDP'den ses yok. Biz Suriye'den gelen Kürtleri, Arapları ne IŞID'e ne Esat'a, ne zalime teslim etmeyiz" dedi.
ARINÇ: YASAKLI İNSANIN KURDUĞU PARTİ 13 YILDIR TEK BAŞINA İKTİDARDA
Başbakan Ahmet Davutoğlundan önce konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yapılan zulümleri, tehditleri ve baskıların farkında olduklarını belirterek, “Ama siz dim dik ayaktasınız. Allah hepinizden razı olsun. Siirt, Ak Parti kurulduğunda bize en büyük desteği verdı. Üç dönemdir milletvekili seçimlerinde birinciyiz. Siz yıllar boyu hayır ile yad edilecek işler yaptınız. Hatırlayınız sayın Cumhurbaşkanımız, İstanbul başkanı iken Siirt'te yaptığı konuşmada güzel bir şiir okudu, hapse mahkum edildi, cezasını yattı ve çıktı. Milletvekili adaylığı iptal edildi. Yiğit düştüğü yerde Siirt'te mahkum oldu. Siirt'te milletvekili olarak seçildi. Mahkum edildiği yerden birkaç yıl sonra yüzde 85 oy ile milletvekili seçildi ve Başbakan oldu. Devran döndü Cumhurbaşkanı oldu. Tüm siyasi hayatını en büyük katkıyı sağlayan sizlerin elinizi öpmek isterim. Zulüm devam etmez. 10 Ağustos'ta yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı seçildi. Biz hakka inanan insanlarımız. Onun mahkum ederken siyesetten silmeyi amaçlayanlar ve geleceğini görüp yasaklı hale getirmek istenler, bir davayı mahkum etmek isteneler amaçlarına ulaşamadılar. Mahkum edilen insanlar, Allah taktir eder ülkenin Cumhurbaşkanı olur. Bir yasaklı insanın kurduğu siyasi parti 13 yıldır tek başına iktidarda. 65 yıllık partiler arkamızda nal topluyor. Biz varız onlar ortalıkta yoktur" dedi.

FOTOĞRAFLI