CUMHURBAŞKANI  Recep Tayyip Erdoğan, Eyüp Belediyesi Hizmet Binası ve toplu açılış töreninde konuştu.

"BU TÜR MAKAMLAR, BİR ÇEŞİT BAYRAK YARIŞIDIR SAYIN DAVUTOĞLU'NA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

AK Parti'nin 22 Mayıs'ta olağanüstü kongreye gitme kararını ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun aday olmayacak olmasını değerlendiren Erdoğan, "Bu tür makamlar, bir çeşit bayrak yarışıdır. Ben de başbakanlık bayrağını sayın Gül'den almıştım. Şimdi 22 Mayıs'taki kongrede seçilecek kişi sayın Davutoğlu'ndan bu bayrağı devir alacak. Ve hizmet yarışı bu şekilde sürüp gidecek. Önemeli olan sorumluluk üstlendiğimiz dönemdeki çalışmalarımız ile hem milletimizin hem de rabbimizin huzurunda ibra olmamızdır" dedi.

BU PARTİ İLE İLGİLİ GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP ETMEM BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR

"Bayrağı devir alacak olan yeni arkadaşımıza da şimdiden başılar diliyorum" diyen Erdoğan, "40 yıllık dava arkadaşlarımın içinde bulunduğu kurucu genel başkanı olduğum 12 yıla yakın süre başbakanlığını yürüttüğüm bu parti ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmem birilerini rahatsız ediyor. Niye rahatsız oluyorsun? Bundan daha tabi, doğal ne olabilir. Cumhurbaşkanı olmam demek geçmişimle tüm arkadaşlarımla ilişkimi kesmem anlamına gelir mi? Tam tersine ben bu kimliğimle cumhurbaşkanlığına aday oldum yüzde 52 ile bu göreve geldim. Her değişim yeni bir heyecan, dinamizm getirir. AK Parti genel başkanlığı, başbakanlık değişimi de ülkemiz için böyle hayırlı bir havaya vesile olacağına inanıyorum" diye konuştu.

"EVELALLAH YARINLAR BUGÜNDEN DAHA DA İYİ OLACAK. HİÇ ENDİŞENLEYİN"

Erdoğan, "Boşuna davul zurna çalmayın. Bu millet, ülke dimdik yakta. Evelallah yarınlar bugünden daha da iyi olacak. Hiç endişelenmeyin. Bize eğilmek yakışmaz biz sadece Rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz. Aynı numarayı Brezilya'da yaptılar. Ama tutmadı. Tencere tava hep aynı hava. Hep aynı hava. Onlar çaldı oynadı biz de seyrettik. Demokrasimizde, ekonomimizde ciddi bir sarsıntıya yol açmadı tereddüt kısa bir süre içerisinde giderildi" dedi.

"BİZ YOLUMUZA GİDİYORUZ, SEN DE YOLUNA GİT. KİMİNLE ANLAŞABİLİYORSAN ONLARLA DA ANLAŞ"

"Vizesiz Avrupa" konusuna değinen Erdoğan, "Suriye'de 12 milyon insan mağdur edilmiş, 600 bine yakın masum katledilmişken, hiçbir Müslüman bu vebalden kendini ayrı tutamaz. Şu anda Bangladeş'teki gelişmelere sessiz kalanlar da bu vebalden kurtulamaz. Türkiye dört bir yanından terör örgütlerinin ve onlara destek olan güçlerin doğrudan dolaylı saldırısı altında iken şu anda AB, bakın 'Vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz' diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu'nun yanında çadır kuran teröristlere müsaade ederken bu zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz? Teröristlere çadır kurdurtacaksın ve onlara orada imkan sağlayacaksın ve bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin. Bize de 'Vize kaldıracağım bunun şartı, şunu değiştirmen'. Kusura bakma, hadi bakalım biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onlarla da anlaş" açıklamasında bulundu.

 




Erdoğan'a Eyüp'te Numan Kurtulmuş eşlik etti

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Eyüp Sultan Camii'nde kıldı. Erdoğan'ı cami girişinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş karşıladı. Erdoğan, namaz sonrası makam aracına Numan Kurtulmuş'u da alarak Eyüp'te toplu açılış yapacağı tören alanına birlikte gitti.

CUMA NAMAZINI EYUP SULTAN CAMİİ'NDE KILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya Köşkü'nden sabah erken saatte çıktı, Beşiktaş'taki Mabeyn Köşkü'ne geçti.

Erdoğan, Cuma namazını Eyüp Sultan Camii'nde kıldı. Erdoğan'dan önce Eyüp Sultan'a Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş geldi. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı caminin Cülus Yolu kapısı girişinde karşıladı. Erdoğan ve Kurtulmuş birlikte namaz kıldı. Cumhurbaşkanının takip eden basın mensuplarının bu kapıda beklemelerine izin verilmedi. Erdoğan ve Kurtulmuş, Eyüp Sultan türbesine de uğrayıp dua ettiler.

KURTULMUŞ, CUMHURBAŞKANI'NIN MAKAM ARACINA BİNDİ

Namazın ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un makam aracı camiden boş ayrıldı. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makam aracına bindi. Cumhurbaşkanının makam aracı, Cülus Yolu Kapısı'ndan Eyüp Sahil yoluna çıktı. Erdoğan yolda gördüğü vatandaşlara el salladı, onlarla bir süre sohbet etti. Erdoğan ve Kurtulmuş birlikte Eyüp Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılış törenine gitti.