CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, GSM operatörü Turkcell'in kuruluşunun 20'nci yılı resepsiyonuna katıldı. Firmaların farklı tasarımlar ile cep telefonu ürettiğini söyleyen Erdoğan, "Dünya nüfusunun üzerinde bir rakam telaffuz ediliyor. Bakıyorsunuz bir kişinin elinde bir tane yok. Kiminde iki kiminde üç. Adeta yarışıyorsunuz bunlarla. Herkes birbirine bir de havasını atıyor. Diyor yenisi çıkmış. Hemen git bir tane de bakkal dükkanından ciklet alır gibi bir tanesini daha alıyor. Tahrik ediyor insanı" dedi.

ÜLKEYE KATMA DEĞER KAZANDIRAN HERKESİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Ankara'da bir otelde gerçekleştirilen Turkcell'in 20'nci yılı resepsiyonu, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in açılış konuşması ve yaptığı sunum ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı resepsiyonda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile Turkcell yönetim kurulu üyeleri yer aldı. Resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin mobil iletişim alanında dünyanın en iyi ülkelerinden biri durumunda olduğunu belirterek, "Ülkemizin lider mobil iletişim ve teknoloji kuruluşu olan Turkcell, aynı zamanda dünya çapında marka şirketlere sahip olma hedefimizin en başarılı temsilcilerinden biridir. Bu vasfıyla da takdiri hak eden Turkcell'in Türkiye'nin tanıtımına yaptığı katkı bizim için çok önemlidir. Başbakanlığım döneminde diğer ülkelerdeki operasyonlarında sıkıntıya düştüğü her durumda ve her yerde Turkcell'in hakkını hukukunu koruduk. Bundan sonra da korumaya devam edeceğiz. Turkcell'in Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin arkasında olduğunu daima bildiğine daima hissettiğine inanıyorum. Biz işini iyi yapan ülkeye ve millete katma değer kazandıran herkesin bugüne kadar yanında olduk bundan sonra da aynı şekilde yanında olmaya devam edeceğiz. Turkcell gerçekten de işini iyi yapan bir şirket. Bugün Türkiye mobil iletişim alanında dünyanın en ileri en iyi ülkelerinden biri durumunda ise bunda Turkcell'in de büyük bir payı var" ifadelerini kullandı.

TEKNOLOJİYİ ELLERİNDE TUTAN ÜLKELERİN GÜCÜ BİZİ BAŞARILI OLMAYA MAHKUM EDİYOR

Türkiye'nin fiziki üretim ve hizmet sektörlerindeki rüştünü ispatladığını söyleyen Erdoğan, "Türkiye'nin 2023 hedeflerinin en önemli unsurlarından biri de bilişimde tüketen değil üreten ülke olma arzumuzdur. Türkiye fiziki üretim ve hizmet sektörlerindeki rüştünü ispatlamıştır. Bundan sonra artık katma değeri en yüksek alanlar olan bilgi ve teknoloji üretimine yoğunlaşmak durumundayız. Bu konuda savunma sanayi ile birlikte en kritik gördüğümüz alanlardan biri de bilişim sektörüdür. Teknolojiyi ve bilgiyi ellerinde tutan ülkelerin diğerleri karşısındaki gücü bizi bu konuda başarılı olmaya mahkum ediyor. Çünkü başarının sırrı bilgiyi yönetmektedir. Parayı yönetmektedir. İnsanı yönetmektedir. Ülkemizin 2053 ve 2071 vizyonunun alt yapısının şekillenmesinde bu alanlarda elde edeceğimiz neticeler belirleyici olacaktır" dedi.

CİKLET ALIR GİBİ BİR TANESİNİ DAHA ALIYOR

Her gün cep telefonlarının güncellendiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyada artık milyarlar konuşuluyor. Dünya nüfusunun üzerinde bir rakam telaffuz ediliyor. Bakıyorsunuz bir kişinin elinde bir tane yok. Kiminde 2 kiminde 3. Adeta yarışıyorsunuz bunlarla. Her gün cep telefonları güncelleniyor. Bununla yarışmak da kolay değil. Herkes birbirine bir de havasını atıyor. Diyor yenisi çıkmış. Hemen git bir tane de bakkal dükkanından ciklet alır gibi bir tanesini daha alıyor. Böyle bir yaşam var. Tahrik ediyor insanı. Bunu firmalar boş geçer mi? Bakıyorsunuz yeni yeni farklı tasarımlarla bunları üretmeye devam ediyorlar."


Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Genel Müdürü Süreyya Ciliv tarafından Turkcell'in 20'nci yılı anısı nedeni ile hediye sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI