İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, 'Çözüm Süreci'nde kamu düzeninden asla taviz vermeyeceklerini söyledi.

Temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Bakan Ala, ilk olarak AK Parti Şahinbey İlçe kongresine katıldı. Onat Kutlar Tiyatro Salonu’ndaki kongreye; İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanı sıra, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Şamil Tayyar, Derya Bakbak, Mehmet Sarı ve Ali Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, belediye başkanları, partililer ve davetliler katıldı. 

Bakan Ala, yaptığı konuşmada Türkiye’nin dünyada en çok yardım yapan ülke haline geldiğini söyledi. Türkiye’nin Ortadoğu’daki sıkıntılara rağmen ekonomik istikrarını sürdürdüğünü belirten Bakan Efkan Ala, şöyle konuştu:

"Sizin inşa ettiğiniz siyaset anlayışı demokratik bir ilerlemenin adresi olarak 2002'de iktidara geldi. Bugüne kadar halkımızın artan desteği ile iktidarını, siyasal istikrarını Türkiye’nin sürdürüyor. Etrafımızda geçtiğimiz 2007-2008 tarihinden sonra AB ülkeleri ekonomik krize girdiler mi tüm dünyayı ekonomik krizi sardı. Böyle bir kriz ortamında ekonomik istikrarını sürdüren bir Türkiye var."

SURİYE’DEKİ İÇ SAVAŞ

Suriye’deki iç savaşa değinen Bakan Ala, Suriye ve Irak’ta büyük bir sorun yaşandığını,  Mısır’dan Libya’ya kadar olan bölgede yaşayanların büyük sıkıntılar içinde olduğunu ifade ederken şöyle konuştu:

"Etrafımız ateş çemberi iken Türkiye bir siyasal istikrar adası olarak yoluna devam ediyor. Büyük devletler ekonomik krizlere girmişken biz siyasal istikrarımızı sürdürüyoruz. Halksız demokrasi peşinde koşanlar, cumhuriyeti halksız yaşatmaya çalışanlar biz sadece halka dayanan bir siyaset anlayışıyla hareket ediyoruz."

AK Parti iktidarları döneminde kamu kurumlarında ve üniversitelerde başörtü serbestliğini getirdiklerini hatırlatan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "AK Parti kendi vatandaşını düşman olarak tanımlamaktan çıkardı. İnsanlar farklı görüşlerde olabilir. Bu memlekette hiç kimse birbirinin düşmanı olarak görülmemeli" dedi.

Ala, Türkiye’nin istikrarına saldıran paralel yapının bertaraf edildiğini dile getirerek, "Yolumuza devam ediyoruz. Sizin verdiğiniz irade ile Türk milleti yoluna devam ediyor" dedi. Ala 'Çözüm sürecine' yönelik ciddi adımlar attıklarını vurgularken şöyle devam etti:

"Terör sorunu Kürt sorunu bu konuda 2002 den beri ciddi adımlar attık. O şartları oralarda yaşayanlar bilir. O günden bugüne kadar yaşananlar orada yaşayan kardeşlerinize sorsaydınız bu yaşanan hayal gibiydi. Bunları bir lütuf olarak görmüyoruz. Şimdi insanlar propagandalarını yapabiliyor. Tarihimize yakışır ve geleceğimize mütenasip koyduğumuz bir anlayışı ortaya koyduk. Birinci aşamada Şubat darbesiyle saldırısıyla Oslo görüşmeleriyle bu sorun çözülsün diye ortaya koyduğumuz performans sekteye uğradı. Yılmadık. Bu prangaları söküp atmaya çalışırken başımıza bunlar geliyor.

Terör örgütü geri çekilmeye başlamış bir ay sonra gezi olayları başlıyor. Türkiye’de ne oluyor diye bazı yayın organları bir hava estirdiler. Yılmıyoruz yine devam ediyoruz. Bu prangalardan milletimiz kurtulsun dedik. Netice alacağımız o günlerde Kobani olayları başlıyor. Orada 2 gün içerisinde 130 bin insan alınmış. Bazı problemlerimiz var farkındayız, inşallah onları da çözeceğiz. Bu kadar iş yapılmışken bu hadise oluyor. Ortalık yakılıp yıkılıyor. Oraya yardım edecekmişiz. Sen daha kendi memleketini yakıp yıkıyorsun. Sana bu süreci sabote edenlere dön ve şunu söyle; Çözülmesi istenen sorun senin sorunun. Çözüm sürecini gerçekleştirirken kamu düzeninden asla taviz vermeyeceğiz."