KAYSERİ, () - CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, 6-7 Eylül'de yapılacak CHP Kurultayı'nda il örgütünün 18 delegesiyle Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini söyledi.
CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. 1 Eylül tarihi itibarıyla yeni eğitim öğretim yılının öğretmenler için başladığını hatırlatan Ayan, "Bir yandan TEOG sonrası ortaya çıkan yerleştirme yanlışlıkları, bir yandan okul yöneticilerinin görevden alınmasıyla ortaya çıkan boşluk, diğer yandan da söz verilip de ataması yapılanmayan öğretmenlerle, yeni eğitim ve öğretim yılı, tam bir kaos ve kargaşa ortamında başladı" dedi. Ayan, "Fakirin çocuğu imam hatibe, zenginin çocuğu özel okula, milletvekili- bakan çocukları ise Avrupa, Amerika'ya okumaya gidiyor" diye konuştu.
BAKAN YILDIZ’A KURULTAY CEVABI
Basın toplantısında CHP’nin 6-7 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Olağanüstü Kurultayı’na da değinen Ayan, Kayseri il örgütünün 18 delegesi ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alacağını açıkladı. Ayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın geçen pazar günü partisinin il danışma toplantısında CHP Kurultayı ile ilgili sözlerine de yanıt vererek, "Bizde otur kalk anlayışı, biat kültürü yok. İkinci adayın çıkması demokrasi geleneğimizden geliyor. Kimse bizden kavga beklemesin" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI