Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), () - CHP Sakarya il binasının tabelasının üzerine asılan, '17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun' yazılı pankart, Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından mahkemeye yapılan başvuru sonrasında kaldırıldı. 
CHP il örgütü, üzerinde 4 eski bakanın maskeli fotoğraflarının bulunduğu  '17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun' yazılı pankart astı. Pankartın asılması üzerine öğlen saatlerinde partiye gelen polis, İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu ile görüştü. Pankartın indirilmesini isteyen polis tutanak tutmak istedi. Bu sırada parti binasına gelen CHP Milletvekili Engin Özkoç da polislerle bir süre görüşerek pankartın kaldırılmasına yönelik mahkeme kararı istedi. Pankartın indirilmesi için mahkeme kararı beklenirken, Milletvekili Engin Özkoç, İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu ve partililer aşağıda bekledi. İlerleyen saatlerde mahkeme kararının gelmesiyle birlikte Büyükşehir İtfaiye ekipleri panklartı indirmek için geldi. Bu sırada CHP'liler pankartın iplerini keserek aşağı attı.
SAVCILIK TALEP ETTİ
CHP’lilere verilen mahkeme kararında pankartın Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından bugün başlatılan 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçundan dolayı süren soruşturma kapsamında kaldırıldığı yer aldı. Kararı veren Sakarya 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği, savcılığın süren soruşturmasına dikkat çekerek pankartın ispat aracı olarak suç eşyası niteliğinde olması nedeniyle el konulması yönünde Sakarya Cumhuriyet Savcılığının talebini haklı bularak pankarta el konulmasına karar verdiği yer aldı.

FOTOĞRAFLI