ELAZIĞ'dan kışı geçirmek için Diyarbakır'a doğru 10 bin koyunla göçe başlayan Beritan Aşireti üyeleri, kendilerini dağ başında ziyarete gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ü kuzu yemeye davet etti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, yanında Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve Elazığ İl Başkanı Mustafa Kemal Atikeler'le birlikte Alacakaya İlçesi'nden Maden İlçesi'ne giderken dağlık bölgede sürüleri fark etti. Bunların Beritan aşiretine ait olduğunu öğrenen CHP'liler, çadır kurdukları yere gitmek istedi. Gerekli hazırlık yapıldı ve CHP'liler göç yolunda mola verip çadır kuran Beritan Aşireti mensuplarının yanına at sırtında ulaştı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, çadırlarda konuk oldukları Beritan Aşireti mensuplarıyla yaptıkları görüşmeyle ilgili olarak, "İlginç bir tablo ile karşılaştık. Beritan aşireti Diyarbakır'a doğru gidiyor. Mola verdikleri yerde çadırlarını kurmuşlar. Güncel konuları konuştuk. Siyasi sohbetimiz oldu" dedi.
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt de görüşmeyle ilgili olarak Beritan Aşireti mensuplarının "Kuzu keselim, gitmeyin misafirimiz olun. Başımızın üstünde yeriniz var. CHP'liler bizim için dağ başına geldi. Biz barıştık sayılır" diye konuştuklarını anlattı.