ANKARA, () - CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İstanbul'daki Askeri Casusluk Davası ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin biran önce kararını vermesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz, TBMM'de davada tutuklu bulunanların yakınlarıyla TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Anayasa Mahkemesi'nin İstanbul'daki askeri casusluk davasında 8 ay geçmesine rağmen bireysel başvurularla ilgili karar vermediğini belirten Yılmaz, “Mahkeme, acil olarak adalet ve hakkaniyete uygun bir karar vermeli" dedi.

Bu davanın Türk subayına bugüne kadar yapılan en büyük iftira olduğunu öne süren Yılmaz, yargılanan subayların rütbelerinin küçük, sanık sayısının az, davanın isminin rencide edici olması nedeniyle, mağdurların sesinin duyurulamadığını, hukuksuzlukların göz ardı edildiğini söyledi.



Aradan 8 ay geçmesine rağmen halen bir karar verilmediğini belirten Yılmaz, "Bu günlerde bir karar çıkmaması halinde bayram sonrasında yeniden Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı ziyaret edeceğiz. Anayasa Mahkemesi Başkanı yaklaşık iki ay önce gittiğimizde eylül ayında ilk bakılacak dosyalardan biri olduğunu belirtmişti. Ama halen bu dava görülmedi" dedi.



Yılmaz, "İstanbul Askeri Casusluk davası ile 43 mağdurun sadece mesleki hayatları hedeflenmemiş, onurlu yaşamları karartılmaya çalışılmış, özgürlükleri ellerinden alınmıştır" dedi.