ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Kanal A televizyon kanalında Sait Aksoy'un sunduğu "Resmi Tarihten Gerçek Tarihe" isimli programa ceza verilmemesini eleştirerek, "RTÜK iktidarın arka bahçesi olamaz. Kimsenin babasının değil, milletin malıdır. Milletin değerlerine hakaret eden sahtekarları ve sahtekarlıkları kollayanlar yaptıklarının yanlarına kar kalmayacağını bilmeliler. Şunu hiçbir zaman unutmasınlar ki, CHP hem bu programlarda ahkam kesen sahtekarların hem de onları kollama eğilimine girenlerle mücadelesini sonuna kadar sürdürmek kararlılığındadır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Kanal A televizyon kanalında Sait Aksoy'un sunduğu "Resmi Tarihten Gerçek Tarihe" isimli programa ceza verilmemesini eleştirdi. Üst kurul toplantısında söz konusu programa ceza verilmesi konusunda karar çıkmayıp haftaya bırakılmasını değerlendiren Tezcan, "Milletin değerlerine hakaret eden sahtekarları kollayanlar, yaptıklarının yanlarına kar kalmayacağını bilmeliler" dedi. Tezcan şu değerlendirmeleri yaptı: Küfrü iş edinmiş Kanal A televizyonu Atatürk, İsmet İnönü, Cumhuriyet ve CHP'ye küfür etmeyi iş edinmiş; tarihi gerçeklerle örtüşmeyen hakaret ve küfür içeren, nefret dilini kullanarak, bütün ulusal değerlerimize açıkça saldırmaktadır" dedi.

"KOLLAMA VE KORUMA NİYETİNDE OLDUĞU GÖZLENMEKTEDİR"

"Bu konuda RTÜK'ün bu tip yayınları engellemesi ve yaptırım uygulaması gerekirken; son günlerde bu yayınları adeta kollama ve koruma niyetinde olduğu gözlenmektedir. Son kurul toplantısında ceza talebinin ortada bırakılması bunun açık bir göstergesidir. Daha önce bu konuda bizzat bizim yaptığımız bir şikayeti haklı bularak "uyarı" cezası vermiş olan üst kurul, şimdilerde uyarı cezası verdiği yayından daha ağır hakaretler içeren aynı programın diğer bölümleri için şikayete ceza vermeme eğilimine girmiştir."

"SAHTEKARLARI KOLLAMAYA SESSİZ KALMAYIZ RTÜK İKTİDARIN ARKA BAHÇESİ OLAMAZ"

"RTÜK iktidarın arka bahçesi olamaz. Kimsenin babasının değil, milletin malıdır. Milletin değerlerine hakaret eden sahtekarları ve sahtekarlıkları kollayanlar yaptıklarının yanlarına kar kalmayacağını bilmeliler. Şunu hiçbir zaman unutmasınlar ki, CHP hem bu programlarda ahkam kesen sahtekarların hem de onları kollama eğilimine girenlerle mücadelesini sonuna kadar sürdürmek kararlılığındadır."