Hakime TORUN / ANKARA () - CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasına ilişkin, "Beşinci sınıf öğrencisi, 10-11 yaşındaki bir kız çocuğu kendi isteğiyle mi örtünecek, yoksa aile ve mahalle baskısıyla mı başörtüsü takmak zorunda bırakılacak. CHP'nin peşinde olduğu çocuğun üstün yararıdır. Herkes kendi iradesine göre yaşasın istiyoruz. Başkasının yaşamını yaşamasını değil. Küçük kızları mahalle baskısına kurban etmeyin" dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasını, "Hükümetin gündem değiştirme amacıyla aldığı bu karar küçük kızlarımızı mahalle baskısına kurban edecektir" dedi. Yazılı bir açıklama yapan Tekin, başörtüsünün beşinci sınıflardan itibaren serbest bırakıldığını hatırlatarak şunları söyledi: "Eskiden sadece İmam Hatip ortaokullarında uygulanan bu yönetmelik şimdi tüm orta öğretim için yaygınlaştırıldı. Oysa İmam Hatip Liseleri artık meslek lisesi olmaktan çıkarıldı, yaygınlaştı. Yani isteyen veli ve öğrencinin bu okulları tercih hakkı var. CHP olarak herkesin güzel dinimizin gereğini yaşamasının güvencesiyiz. Fakat dinimiz de, yapılan ibadetin, uyulan sünnetin, yaşam tarzının farkında olunmasını farz kılar. Beşinci sınıf öğrencisi, 10-11 yaşındaki bir kız çocuğu kendi isteğiyle mi örtünecek, yoksa aile ve mahalle baskısıyla mı başörtüsü takmak zorunda bırakılacak. CHP'nin peşinde olduğu çocuğun üstün yararıdır. Herkes kendi iradesine göre yaşasın istiyoruz. Başkasının yaşamını yaşamasını değil" ifadelerine yer verdi.

"EMİNE ERDOĞAN'IN, AĞABEYİ HÜSEYİN'İN BAŞINI ÖRTMESİ İÇİN YAPTIĞI BASKI"

Gürsel Tekin açıklamasında "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, ağabeyi Hüseyin'in başını örtmesi için yaptığı baskılar üzerine günlerce ağladığını" söyleyerek, "Bu acı gerçeği en iyi bilen annelerin, kız kardeşlerin de 11-12 yaşındaki kızlarımızın başlarını örtme ile ilgili bu karara karşı çıkmasını bekliyorum. Milli Eğitim'de özellikle orta öğretimde yerleştirme aşamasından başlayarak yaşanan çeşitli sorunlar ortada iken, kılık kıyafetle ilgili böyle bir karar almak, Hükümetin eğitimden ne kadar bihaber ve uzak olduğunu gösteriyor" dedi.