Hakime TORUN / ANKARA, () - CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Diyarbakır ziyareti sırasında Başsavcı Ramazan Solmaz'ın makamında çekilen fotoğrafı eleştirerek, "Guguk devletinin Adalet Bakanı derhal istifa etmelidir" dedi.
Gürsel Tekin yaptığı yazılı açıklamada, hukuk devletlerinde özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin hukuk güvencesi altında olyduğunu belirterek şunları kaydetti:
"Hukuk Devleti farklı olanın ezilmesinin, yandaş olanın haksız kazanç elde etmesinin, işçilerin öldürülmesinin önündeki en büyük engeldir. Guguk devletinde ise 'guguk kuralları' hakimdir. Burada hukuk kuralları iktidara ve yandaşlarına hizmet eder. Öyle bir devlettir ki burası, yasama ve yürütmenin birbirinden bağımsız olduğu kaidesini ayaklar altına kolaylıkla alınır. Bir başsavcı, Başsavcı Ramazan Solmaz mesela, Adalet Bakanının önünde el pençe divan durur orada. Bir mahkeme başkanı, Van Bölge İdare Mahkemesi Başkanı mesela, iktidar bakanı önünde iki büklüm olmazsa onu 'oyarlar' oracıkta. Guguk devletinde işçiler ölür, müteahhitler kazanır. Guguk devletinde asgari ücret yerinde sayar, ayakkabı kutuları dolar. Adalet Bakanı Bozdağ, Başsavcı Ramazan Solmaz'ın makamındaki basına yansıyan pozuyla Türkiye'de hukukun ayaklar altına düştüğünün resmini çekmiştir. Guguk devletinin Adalet Bakanı derhal istifa etmelidir."