CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, '14 Aralık operasyonu' ile ilgili yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet savcılarının gidip emniyetin binasında silahlı polislerin gölgesinde ifade alması kanun dışıdır" dedi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner başkanlığındaki TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Cezaevleri Alt Komisyonu, şikayetler üzerine Hatay'a geldi. Metiner, cezaevine girmeden önce yaptığı açıklamada cezaevinden çok sayıda şikayet dilekçesi ve mektup geldiğini belirterek "Bize iletilen çeşitli şikayetler vardı, bu şikayetleri yerinde incelemek için buradayız" dedi.

'BU DAVA, HESAPLAŞMA DAVASIDIR'

Öte yandan komisyonda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 14 Aralık operasyonu ve operasyonu daha önceden Twitter'dan duyuran 'Fuat Avni' ile ilgili soruları yanıtladı. "Fuat Avni kim?" kim sorusuna, "İktidar bunu bilmiyorsa ben nereden bilebilirim ki? Yani en çok Fuat Avni benim diyebilirim" diye cevap veren Tanal, gözaltılarla ilgili şunları söyledi:
"Bugüne kadar hukuk tarihinde gerek ceza muhakemeleri hukukunda Cumhuriyet savcılarının gidip emniyetin binasında silahlı polislerin gölgesinde ifade alması kanun dışıdır. Bu gösterir ki oradaki emniyet mensupları tarafından ifade alınmadı, demek ki siyasi iktidar emniyet mensuplarına güvenmiyor, onun için güvendiği Cumhuriyet Savcısını bizzat oraya gönderip ifade alıyor. Üçüncü husus, kaçış yaşanmaması için, bir daha gündeme gelmemesi için savcı emniyete gönderildi. Emniyetteki avukatların çalışma odası 10 metrekare, 25 tane avukat var. Avukatların orada rahatlıkla çalışabileceği bir ortam yoktu. Son olay ise, şu anda İstanbul'da adliyenin içerisinde Sulh Ceza Hakimi'nin bulunduğu koridor polislerce etten örülmüş durumda, avukatlar koridora sokulmuyor ve adalete erişim zedeleniyor. Onun için bu dava aslında bir siyasi davadır, hesaplaşma davasıdır, bir kin gütme davasıdır."

GAZİANTEP’TE '17 ARALIK' PROTESTOSU

KESK'TEN ŞİŞLİ'DE 17 ARALIK EYLEMİ...

YAĞMUR ALTINDA 17 ARALIK PROTESTOSU

SİVAS'TA KESK VE CHP'DEN '17 ARALIK' PROTESTOSU

CHP BİNASINA ASILAN '17 ARALIK' PANKARTINI POLİS KALDIRTTI

ESKİŞEHİR'DE 17 ARALIK PROTESTOSU