Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, takipsizlik kararı verilen 17 Aralık soruşturması ile ilgili olarak, "Mahkemede 17 Aralık ile ilgili takipsizlik kararı verildi ama, şayet inanıyorlarsa hakimlerin hakimi Yüce Allah'ın takibinden kurtulamazlar" dedi.
CHP'li Özkes TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, son dönemde gündemde olan Validebağ Korusu'nun durumu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:
"Ölülerimiz için bir Karacaahmet mezarlığımız var yeşillik olarak, dirilerimiz için Validebağ Korusu var. Son bir kaç yıldır burayı betonlaştırmak için çaba gösteriyorlar. Halk orada direniyor. Halka rağmen bir şeyler elde edemeyince cami kartını kullanıyorlar. Cami birleştiren, bir araya getiren anlamındadır. Yeşili korumak için direnenleri, camiye karşı direnenler gibi göstererek şeytani bir hileye başvuruyorlar. Rahmanilik görüntüsü altında şeytanilik yapılıyor." 
'AKP MAĞDUR ROLÜNÜ YÜRÜTMEK İSTİYOR'
akp toplumsal gerginli
AK Parti'nin, Gezi benzeri olayların çıkması için tahrikte bulunduğunu iddia eden İhsan Özkes, "Gezi olaylarında da camiye sığınanları karalamak için 'içki içildi, başörtülü bacılarımıza saldırıldı' gibi iftiralar yapılmıştı. AKP iktidarı nisan ayında erken seçime gitmek ve seçime kadar da toplumsal gerginlikler yaratarak mağdur rolünü yürütmek istiyor" ifadelerini kullandı.
Takipsizlik kararı verilen 17 Aralık soruşturmasında hakkında konuşan Özkes, "AKP İktidarında rüşvet ve yolsuzluklar için takipsizlik veriliyor ama, 77 milyon insan ise makul şüpheyle takip ediliyor. Mahkemede 17 Aralık ile ilgili takipsizlik kararı verildi ama, şayet inanıyorlarsa hakimlerin hakimi Yüce Allah'ın takibinden kurtulamazlar" diye konuştu.