ANKARA () - CHP Sözcüsü Haluk Koç, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. 17 ve 25 Aralık operasyonlarına takipsizlik kararı verilmesini eleştiren Koç, "Rüşvetin sözleşmesi mi olur? O kasalar, hediyeler, tapeler ne ? Hukuku temsil ediyorsun. İktidarın hırsızlığını örtmek için sana bir sorumluluk verildiyse onu bilelim. Eninde sonunda yakayı, paçayı bütün pisliklerinizle beraber ele vereceksiniz" dedi.
17 ve 25 Aralık operasyonlarına takipsizlik kararı verilmesinin doğru olmadığını ifade eden Koç, "Rüşvetin sözleşmesi mi olur? O kasalar, hediyeler, tapeler ne? Hukuku temsil ediyorsun. İktidarın hırsızlığını örtmek için sana bir sorumluluk verildiyse onu bilelim. Savcı talep eder, son sözü mahkemeler söyler. Savcı kuvvetli şüphe olmadığını savunuyor. Savcı kafasına göre bir kararı yok sayamaz. Soruşturmanın bir şekilde sivil kanadı bu karar ile aklanmış görünüyor. Peki siyasi kanadı ne olacak? Devlet adamı üniforması giyip hırsızlık yapacaksınız, rüşvet alacaksınız adaletten yargı önünde kurduğunuz tezgahla kaçacaksınız. Vicdandan, tarihten kaçacak mısınız? Eninde sonunda yakayı, paçayı bütün pisliklerinizle beraber ele vereceksiniz. Bundan kurtuluş yok. Bu karar ile açık, belgeli rüşvet, hırsızlık yapanlar ne kadar şerefli onurlu insanlarmış bu belgelendi. Bunu savcı kararı ile milletçe öğrenmiş olduk. Bu üstün fazilete sahip insanlara ne kadar haksızlık yapıldığını gördük aylardır. Milletçe haksızlık yapmışsız aylardır. Allah'tan korkmayanların, milletken utanacak yüzleri zaten olmaz. Güya aklandıklarını sanıyorlar. Hırsızın bütün dünyada tarifi aynıdır. Hırsız, hırsızdır. Bu haram saltanatı bugüne kadar kandırdıkları insanların verecekleri oylar ile bozulacak. Haram kalktı. Her şey mubah, helal oldu bu adamlar için. Hukuk da saltanatın heybesine maalesef bu son karar ile girdi" diye konuştu.
"BÜTÜN İŞ ADAMLARI DA İFLASA DEVLET ELİYLE SÜRÜKLENEBİLİR"
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun grup toplantısında açıkladığı güvenlik paketini eleştiren Koç,"Türkiye'de yaşayan herkesi, eğer hükümet ve uygulamaları noktasında sorgulayan bir tavır içerisine girerse, makul şüpheli tarifine sığdırıyor. Herkes her an makul şüpheli haline bu ülkede gelebilecek. Konutunuz veya arabanız gerekçesiz aranabilecek. Muhalefet odağı olabilecek bütün iş adamları da iflasa devlet eliyle sürüklenebilir. Hukuk devletinden yavaş yavaş polis devletine geçilmektedir. Bir faşist yasa tasarısının içerisine toplumun belirli bir kesimine ben hak getiriyorum diye o insanlarımızın taleplerini malzeme olarak sokamazsın. Bunu hiç kimse kabul etmez" dedi.