'GÜL, PARTİYE KAZANDIRDIĞI DAVUTOĞLU'NA RAKİP OLACAK'
Abdullah Gül için bundan sonraki sürecin nasıl olacağına dair yorumda bulunan Haluk Koç, Gül'ün oyun dışı bırakıldığını iddia etti. Koç, "AKP için ciddi bir sona gidişin ön habercisidir. CHP'de bit, pire oluyor ama belli odaklar AKP içindeki bu fokurdanmayı daha fazla göremez hale gelemezler. AKP içinde parti içi savaş kapıya dayanmıştır. Silahlar çekilmiştir, saflar netleşmiştir. Sayın Gül, oyun dışı bırakılmış, İstanbul'a hicreti zorunlu kılınmıştır. Sayın Gül, kendi elleriyle partiye kazandırdığı Davutoğlu Ahmet'in stratejik derinliğinin dehlizine atılmıştır durumdadır. Bu durumu içine sindiremediği açık Sayın Gül'ün. Sitemkar bir ifadeyle yeni başbakanı deşifre ediyor. 'Bizim cenahtan epeyce saygısızlık gördüm doğrusu', bu söz Sayın Gül'e aittir. Bu sözleriyle Sayın Gül, kendisine bu saygısızlığı yapanlarla hesaplaşacağı günü dört gözle beklediğini bir şekilde ortaya koymuştur. Kardeşlik, mardeşlik böyle bir hukukun yakın dönemde olmayacağını kanıtlamıştır. Kurduğu partinin elinden kayıp gittiğini gören Sayın Gül, ya bu duruma dur diyecek parti içi muhalefete soyunarak kendi elleriyle partiye kazandırdığı Davutoğlu'na rakip olacak. Ya da yeni dönemde yeni bir partinin arayışı içinde olacağını söylemek için kahin olmaya gerek yoktur" diye konuştu.
'HANGİ SENARYOYU ÇEVİRİYORSUNUZ, YAZIK DEĞİL Mİ ORADA ŞEHİT OLAN ASKERE?'
Koç, Lice'de yaşanan heykel krizi ile ilgili değerlendirmede bulundu. Koç, "O heykel oraya nasıl geldi? Nasıl getirildi? Dikilirken oraya senin haberin yok muydu? Müsaden, rızan var mıydı? Bir yandan İmralı ile görüşelim bir yandan Kandil ile de devlet olarak temas edelim söylemlerinin arkasında böyle oldu bitti senaryolar yaparak yani bir yandan dikilmesine müsaade edip bir yandan gösteri ile yıkarak, 'bak ben gerektiğinde içeride şunu da tutuyorum' mesajı kitlelere verilerek hangi senaryoyu çeviriyorsunuz siz? Yazık değil mi orada şehit olan askere? Sayın Demirtaş'a seslenmek istiyorum. Bu tür politikalar, hiçkimseye bir fayda getirmez. Hep beraber bu topraklarda yaşayacağız" dedi
'HİÇ KİMSENİN SEYİRCİ ENGELLEMEK GİBİ TEDBİRİ YOK'
CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce'nin diktatör değerlendirmesi ve CHP'de yapılacak olan Kurultay hazırlıklarına ilişkin son bilgiler sorulan Haluk Koç, "Kurultayla ilgili tarih bellidir. Kurultayın yapılacağı yer bellidir. Belki de Türkiye'de ilk kez daha önce spor salonlarının karışıklığından öte zorunluluktan doğan bir yer seçimi olmuştu ifade etmiştik. Hiç kimsenin seyirci engellemek, katılımı azaltmak gibi tedbiri yok. İsteyen gelsin buyursun. CHP'de adaylık için iddia ortaya koyan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Herkes söylediğinin siyasi sorumluluğunu taşır. Ben başarı dileğinden başka bir şey söylemiyorum. Gündemin ana konusu CHP değil AKP, uluslararası alanda son çıkan rezaletler ve Türkiye'de şu an yaşadığımız devletin buharlaştırılması" ifadelerini kullandı.
'SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ YEMİN TÖRENİNE KATILMAYACAK'
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı yemin törenine katılmayacağını söyleyen Koç, "Sayın genel başkanımız, yemin törenine katılmayacak. Bu hukuksuzluk sürecinde yemin eden kişi, anayasaya bağlılığını yemin edecek. Anayasa ihlal ediliyor ortada. Yüzde 385 oy aldı adayımız. Belki yüzde 38.5'u temsil eden 38-39 arkadaşımız katılır. Kimseye bir zorlama yapmıyoruz. Bir parti kararı yok. Yemin edecek kişinin daha işin başında sadakatinin olmadığını görmediğim inanmadığım bir sürece ben de katılmayacağım" dedi.
'CHP'DE TASFİYE OLMAYACAK'
'Kurultay'da tasfiye olmayacak' açıklamalarının MYK'da görüşülüp görüşülmediği sorulan Koç, "CHP'de böyle bir eline kalem kağıt alıp şu çizilecek, bu gidecek, bu gelecek... Böyle bir şey olmaz. Tüzüğümüz de ortada. Biz bu süreçleri sağlıklı yaşayabilen deneyimi olan bir partiyiz" değerlendirmesinde bulundu.
'ASIL UYGULAMA ÇARŞAF LİSTEDİR'
Blok liste ve çarşaf liste tartışmaları hakkında değerlendirmede bulunan CHP'li Koç, şunları kaydetti:
"CHP tüzüğünde asıl olan çarşaf liste uygulamasıdır. Bu çarşaf liste uygulaması da 26-27 Şubat 2012 tarihinde yapılan tüzük kurultayı ile gelmiştir. Daha önce tüzük anti-demokratikleştirilirken hiç siyasi tavır koymayanların bugün başka bir arayış içinde olduklarında demokrasiyi hatırlamaları çok ilgi çekicidir. Asıl uygulama çarşaf listedir. Ben genel başkanın başka bir düşünce taşıdığını görmüyorum."
'SAYIN SARIGÜL, MYK TOPLANTISINA GİRMEMİŞTİR'
Mustafa Sarıgül'ün MYK toplantısına katılıp Kılıçdaroğlu ile görüştüğü iddiaları için Haluk Koç, "Mustafa Sarıgül, bir hayalet olarak MYK toplantısına girdiyse onu ben görmedim. MYK toplantısında ben vardım. Sayın Sarıgül, sayın genel başkanla makamında görüşmüş olabilir. Gayet doğaldır. Sayın Sarıgül, MYK toplantısına girmemiştir. Böyle bir olay yaşanmamıştır, ben canlı tanığıyım" diye konuştu.