CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili olarak, "Cumhurbaşkanı, saray dediği 1050 odalı büyük binalarla Türkiye'nin itibarının artacağını, güçleneceğini zannediyor. Bunlar karikatür gösteriler" dedi.
Çukurova Kitap Fuarı'nın açılışı için Ad
ana'ya gelen Ercan Karakaş, CHP Kocaeli Milletvekili Hürşit Güneş ile birlikte CHP İl Örgütü'nde partililer ile bir araya geldi. Türkiye'nin en büyük meselesinin rant olduğunu ileri süren Karakaş, "Devlette görev almak için imtihanlar yapılıyor, sınavlar yapılıyor ancak o kurallara uyulmuyor. Tamamen keyfi bir yönetim sergileniyor. Bütün AKP bakanlarının, ileri gelenlerinin oğulları, çocukları, hepsi bu kurallara uymadan, sınava girmeden işe yerleştiriliyor" diye konuştu.

'YOLSUZLUK AÇIĞA ÇIKMALI'

Hükümete yönelik yolsuzluk iddialarını gündeme getiren Karakaş, şöyle devam etti:
"Dört bakanı biliyorsunuz, tapeler ortada hepimiz dinledik. İnsanların yüzünü kızartan diyaloglar var orada, başbakanın oğluyla yaptığı ve diğerleri. Bunları aklamaya çalışıyorlar. Herkesin gözü önünde olan bu kadar büyük bir yolsuzluğu, bugün için AKP parlemento çoğunluğu ile 'örttüm' diye düşünebilir. Ancak bu yolsuzluğun hesabı kısa zamanda sorulacaktır. Çünkü bu yolsuzluk açığa çıkmazsa temiz bir toplum, temiz bir siyaset yaratamayız. Bu yolsuzlukta dönen paralar halkın paralarıdır. AKP'nin dört bakanı için Cuma günü gizli oylama yapılacaktır. Belki AKP'li vicdan sahibi bazı milletvekilleri gizli oylamada hiç değilse cesaret ederler. Ama edemiyorlar orada da rahatsız olanlar var. Bizzat başbakanın bir danışmanı söyledi, rahatsız olanlar var. "

SARAY ELEŞTİRİSİ

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili eleştirilerde bulunan Ercan Karakaş, daha sonra şunları kaydetti:
"Bu cumhurbaşkanı sarayı, biliyorsunuz başbakanlık binası olarak yaptırıldı ama oraya devredildi. Sayın genel başkanımız açıkladı, CHP'nin iktidarında burası Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne devredilecek ve orada bilim yapılacak. Cumhurbaşkanı, saray dediği 1050 odalı büyük binalarla Türkiye'nin itibarının artacağını, güçleneceğini zannediyor. Bunlar karikatür gösteriler. Türkiye'nin dünyadaki itibarlı yeri ancak daha çok bilim ile üretim ve demokrasi ile sağlanır. Bunların tam tersini yapan bir iktidar istediği kadar saray yapsın, seromoniler yapsın, 16 devleti temsilen kıyafetler koysun bunların hiçbir anlamı yok."