YALOVA CHP Örgütü, 17 Aralık'ta yapılan 'Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu’ ile ilgili açılan dava dosyasına takipsizlik kararı verilmesini protesto etti. Partililer ile birlikte Yalova Adliyesi önüne siyah çelenk bırakan CHP Milletvekili Muharrem İnce, "Alınan oylar, hırsızlıkları aklamaz. Halk, kanaatine göre,  hakim kanıtlara göre karar verir. Bu hırsızlar mutlaka yargılanacaklar" dedi.
CHP İl Başkanlığı’nın Yalova Adliyesi önünde yaptığı eyleme Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve İstanbul Belediye eski Başkanı Ahmet İsvan da katıldı. Siyah çelenk bıraktıktan sonra açıklama yapan İnce, verilen takipsizlik kararına tepki gösterdi. İnce, şöyle dedi:
"Taşlar bağlı, köpekler serbest. Türkiye’nin durumu bu. Alınan oylar, hırsızlıkları aklamaz. Bu hırsızlar mutlaka yargılanacaklar. Bu yetim hakkı yiyenler, fakir- fukara garip- gureba deyip hırsızlık yapanlar ve onları çaldıkları haram paraları, haram olduklarını bildikleri için elle değil, makina ile sayıyorlar. Haram paraya da el sürmüyorlar yani. Müslüman adamlar bunlar. Bu hırsızlardan bu hesabı soracağız. Bunu herkes böyle bilsin. Bu; 90 yıllık değil, 3 bin yıllık bir devlet. Türkiye Cumhuriyeti’nin, bu devletin ondan önce Osmanlı’nın Selçuklu’nun iyi yaptığı bir iş vardır. İyi yaptığı iş; hep bir kayıt vardır. Hiç merak etmeyin. 300 sene öncesinin tapu kaydı bile bulunuyorsa, bu hırsızlıkların kaydı da bir yerlerde var merak etmeyin. Bu bulunacak. Bu hesabı verecekler. Hiç kuşkunuz olmasın."
CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel de, bu kez paraların değil hukukun sıfırlandığını bildirerek, "Yüzyılın yolsuzluğunu, yüzyılın yüzsüzlüğü takip ediyor. 17 Aralık sabahı paraları sıfırlamışlardı. Şimdi hukuku sıfırladılar. Verilen takipsizlik kararı, Bakanlardan sonra Türkiye’de hukuk sisteminin de rüşvetçilerin önüne yatırıldığını ortaya koymuştur" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI