Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA, () - YALOVA’da CHP Grup Başkanvekili ve Milletvekili Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında halka hitaben yaptığı konuşmasında, "Bu Başbakan 2002 yılında dedi ki; ‘Türkiye’yi özgürleştireceğim, zenginleştireceğim, uçuracağım. Türkiye’yi AB’ye sokacağım.’ Türkiye’yi AB’ye sokmak yerine Türkiye’yi Ortadoğu’nun bataklığına soktu. Aynı Maho Ağa gibi. Maho Ağa hemşerilerini kandırmıştı, Tayyip Ağa bütün Türkiye’yi kandırdı" dedi.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Yalova’da Suwon Parkı’ndaki mini amfi tiyatroda halka seslendi. Alkışlarla sahneye davet edilen İnce, Yalova Belediyesi’nin müfettiş talebinin geri çevrildiğini söyledi. Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman’ın belediyeye müfettiş talep ettiğini, fakat bunun geri çevrildiğini belirten İnce, “Yalova’daki geçmiş dönem belediye yönetiminin uygulamalarıyla ilgili yeni seçilen Belediye Başkanımız dedi ki; ‘Bu kadar şaibe, yolsuzluk, dedikodu var. Müfettişler gelsin. İncelesin bunları, baksınlar.’ Bakın gönderilen yazıyı söylüyorum: ‘Yalova Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü, adı geçen belediyenin uygulamalarındaki usulsüzlüklerle ilgili somut bilgi ve belgeler var ise bir rapora bağlanmak suretiyle vali görüşüyle gönderilmesi durumunda işlem yapılacaktır.’ Yani dalga geçiyor. Müfettiş isteme talebini kabul etmiyor. CHP’li belediyelerden müfettişler çıkmıyor. Çocuklara mandalina, süt dağıttı diye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız hakkında 400 yıl hapis isteniyor. Yalova’ya yeni seçilmiş belediye başkanı diyor ki; ‘gel bir incele, dedikodu var, şaibe var. 3 milyonluk kavurma var.' 'Yok müfettiş göndermem’ diyor. İster gönder ister gönderme. Senin bileceğin iş, ama bizim milletin vicdanına, değer yargılarına sesleniriz, millete şikâyet ederiz her şeyden önce” dedi.
ÇİĞ YEMEDİM KARNIM AĞRISIN
Bodrum’da bir otelde çekilen fotoğraflarıyla ilgili de kendisi aleyhine yayın yapan gazetelere tepki gösteren Muharrem İnce, "15 gün boyunca bir havuz medyası beni manşetten verdi. Yalova’daki rakiplerim de Bursa, Kocaeli, İstanbul’dan bu tirajı 40 bin olan bu gazeteyi toplatıp Yalova’da dağıttılar. Amaçları AKP karşısında dik duran, eğilmeyen Muharrem İnce’yi itibarsızlaştırmak, küçük düşürmek, halkın gözünde yerlerde süründürmek. Bugün size mahkeme kararını söylüyorum. Mahkeme dedi ki; ‘internetten yazıları kaldırın.’ Yakında çorap söküğü gibi hepsi çıkacak meydana. Çiğ yemedim karnım ağrısın. Sizleri mahcup edecek 12 senede hiçbir şey yapmadım. Ne yaparlarsa yapsınlar Muharrem İnce’yi susturamayacaklar. Onlara direnecek gücüm, bilgim, yüreğim var. Bunu herkes böyle bilsin" ifadelerini kullandı.
10 AĞUSTOS'TA TÜRKİYE İKİYE BÖLÜNECEK 
Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de İnce, şöyle konuştu; "10 Ağustos’ta Türkiye’de bir seçim yaşayacağız. Bu seçim diğerlerinden farklı bir seçim. Bu seçim CHP’si ile diğer siyasi partiler arasında bir yarış değil. Bu seçimde belediye başkanı, milletvekili seçmeyeceğiz. MHP, CHP, DP, DSP, BBP, pek çok parti. Adını unutabilirim. Bir anda sayamayabilirim. Kusuruma bakmasınlar, alınganlık göstermesinler. Pek çok parti bir araya gelip diyor ki; Türkiye’nin çıkışı budur. Çünkü 10 Ağustos’ta yapacağımız seçim sıradan bir seçim değil. 10 Ağustos’ta yapacağımız seçim kediye ciğer teslim edilir mi, edilmez mi seçimi. 10 Ağustos’ta Türkiye ikiye bölünecek. Bir yanda hukukun üstünlüğüne inanlar, öbür yandan üstünlerin hukukuna inanlar. Bir yanda çiftçiyi azarlayan, genç delikanlının boğazını sıkan bir Başbakan, öbür yanda bir araya gelmiş siyasi partiler var. Bu Başbakan Şener Şen’in filminde bir Maho Ağa vardı hatırlar mısınız? Maho Ağa Doğudan hemşerilerini toplayıp, ‘gelin sizi Almanya’ya götüreceğim’ diyordu. Onları kamyonlara dolduruyordu sonra İstanbul’un tenha bir yerine bırakıyordu onları, ‘Aha size Almanya’ diyordu. Bu Başbakan da 2002 yılında dedi ki; ‘Türkiye’yi özgürleştireceğim, zenginleştireceğim, uçuracağım. Türkiye’yi AB’ye sokacağım.’ Türkiye’yi AB’ye sokmak yerine Türkiye’yi Ortadoğu’nun bataklığına soktu. Aynı Maho Ağa gibi. Maho Ağa hemşerilerini kandırmıştı, Tayyip Ağa bütün Türkiye’yi kandırdı."

FOTOĞRAFLI