ANKARA, () - CHP Gençlik Kolları Adalet Bakanlığı'nın önünde oturma eylemi yaptı. TBMM CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Gençlerin eylemine katılarak destek verdi.

'Benim Annem Cumartesi' kampanyası çerçevesinde Ankara'da Adalet Bakanlığı'na yürüyen gençler, polislerin engelleme gayretlerine rağmen Bakanlık Binası önünde oturma eylemi yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, Cumartesi Annelerinin 500. hafta eylemine destek olmak amacıyla 3 büyük ilde yaptığı eylemlerin Ankara ayağında Adalet Bakanlığı önüne yürüdü. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız önderliğinde ellerinde dövizler ve barış güvercinleriyle Adalet Bakanlığı'na yürüyen gençlere polis engel olmak istedi. TBMM Grup Başkanvekili Levent Gök ve Ankara Milletvekili İzzet Çetin'in girişimleri, gençlerin direnişi sonunda yürüyüşe izin veren polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

LEVENT GÖK : MAKUL ŞÜPHELİ YASASI YENİ CUMARTESİ ANNELERİ YARATIR"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, gençlik kollarının Cumartesi anneleriyle dayanışma eylemine katılarak destek verdi. Adalet bakanlığı binası önünde oturma eylemi yapan gençlik kolları üyelerine bir de konuşma yapan Gök, hükümetin yeni yasa hazırlıklarını eleştirirken Davutoğlu hükümetinin aciz ve çaresizlik içinde demokratik kazanımları askıya almaya çalıştığını vurguladı.

Levent Gök, "Yapmaya çalıştıklarıyla toplumun ihtiyaçları arasında hiçbir ilgi yok. Tek dertleri var o da iktidardaki ömürlerini uzatmaya çalışmaktır. Anti-demokratik uygulamalarla halkın sesini kısıp kara, ranta dayalı yönetim anlayışlarını devam ettirmeye çalışmaktadırlar. Yeni yasa arayışları, Makul Şüpheli Yasası yeni cumartesi anneleri yaratmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Hükümete buradan çağrımızı bir kez de gençler aracaılığıyla yapıyoruz. Bu anti demokratik arayışlardan vazgeçsinler. Bu polis yasaları da onların ömürlerini uzatmaya yetmeyecektir"diye konuştu.

İRFAN İNANÇ YILDIZ : CUMARTESI ANNELERİNİN ACISINI YÜREĞİMİZDE YAŞIYORUZ"

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İirfan İnanç Yıldız da yaptığı konuşmada 3 büyük ilde başlatıkları etkinliklerle toplumu 500 haftadır süren Cumartesi Annelerinin acısına karşı duyarlı olamaya çağırdıklarını belirtip; "Benim Annem Cumartesi' diyen CHP' li gençler 500 haftadan bu yana yağmur çamur soğuk demeden, polis baskısı copu biber gazına rağmen direnen annalerin yanında olduklarını haykırmaktadır. Biz onların acısını yüreklerimizde hissediyoruz. Demokratik ve kalkınmış bir ülke istiyorsak geçmişte yaşanan bu acılara karşı duyarsız kalma hakkımız olamaz. Bu annelerin yaşadığı dram bir an önce sonlansın, faili meçhullerin hesabı sorulsun, kayıp bir tek kişi kalmasın diye biz de onlarla beraber direnmetye devam edeceğiz" diye konuştu.

CHP Gençlik Kolları üyeleri daha sonra Milletvekilleri İzzet Çetin ve Levent Gök'le birlikte beyaz güvercinler uçurdu, slogan ve şarkılarla eylemine son vererek olaysız biçimde dağıldı.