CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, 2002'de çıkarılan 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun yapılan yolsuzlukları kapatmak için 12 yılda, 162 kez değiştirildiğini savundu.
Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Kurucu Başkanı Akın Özdemir, ölümünün 36'ncı yıldönümü anısına, 'Yolsuzluk ve Yoksulluk' adlı konferans düzenlendi. Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, merhum Akın Özdemir'in eşi Mine Özdemir, ZMO Genel Başkanı Özden Güngör ve çok sayıda ziraat mühendisi katıldı. Konferansta konuşan Milletvekili Aykut Erdoğdu, 4734 Sayılı İhale Kanunu'nda yapılan değişikliklerle ihalede yolsuzluklar yapıldığını iddia etti. Erdoğdu, "2002'ye kadar 2886 Sayılı İhale Kanunu'nda korkunç sorunlar vardı. Dünyada nasıl oluyor diyerek, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu çıkardık. Bu kanunun özelliği, hızlı ihaleyi öngörüyordu. Ekonomik ve etkinliği ön plana çıkarıyordu. Şeffaftı, katılımcıydı. Yolsuzluk yapmayı zorlaştıracak bir sürü mekanizmayı içinde barındırıyordu" dedi.
4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun son 12 yılda 162 kez değiştirildiğini savunan Erdoğdu, "Bu kanun çıkarıldığı günden itibaren, duruma göre yapılan eklemelerle bizim saydığımız 162 kez değiştirildi. Bu kanunda yapılan değişikliklerin genelde 2 özelliği vardı. Yapılmış yolsuzlukları aklamak ve yeni yapılacak yolsuzlukları kolaylaştırmaktı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI