ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, işçi ölümleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i 'vurdumduymazlık' ve 'sorumsuzluk' ile suçladı.
Soma'da ve İstanbul'da hayatını kaybeden işçileri hatırlatan Akkaya, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kendisini istifaya çağıran Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nu, 'Hem siyaseten, hem de bürokraside başarısız' diye istifaya çağırma zavallılığını, aczini, saldırganlığını ve seviyesizliğini göstermiş. İş cinayetlerinde 15 bin 7 işçinin yaşamını yitirdiği dönemin sorumlu bakanının böylesine sorumsuz, yüzsüz bir açıklama yapması aslında cevaba değmez ama bir kez daha bakan Çelik'i yapıştığı koltuktan kalkmaya ve erdemli insanlar gibi kenara çekilip hesap vermeye çağırmak için bu açıklamayı yapıyorum" dedi.
CHP'li Yakup Akkaya'nın açıklaması şu şekilde:
"AKP iktidarları döneminde 301'i Soma'da, son olarak 10'u İstanbul'da olmak üzere 15 bini aşkın işçi kardeşimiz iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Yıllarını sorun çözmek, iş güvenliği sağlamak yerine koltuğa yapışarak geçiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kendisini istifaya çağıran Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nu, hem siyaseten, hem de bürokraside başarısız diye istifaya çağırma zavallılığını, aczini, saldırganlığını ve seviyesizliğini göstermiş. İş cinayetlerinde 15 bin 7 işçinin yaşamını yitirdiği dönemin sorumlu bakanının böylesine sorumsuz, yüzsüz bir açıklama yapması aslında cevaba değmez ama, bir kez daha bakan Çelik'i yapıştığı koltuktan kalkmaya ve erdemli insanlar gibi kenara çekilip hesap vermeye çağırmak için bu açıklamayı yapıyorum."