CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, özellikle yılbaşı öncesi ile yoğun kar yağışının olduğu günlerde Kocaeli ve Sakarya ile diğer kentlerde günlerce görülen elektrik arızaları ve kesintileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin araştırılması istemi ile TBMM'ye Meclis Araştırması önergesi verdi.
 
CHP'li Haydar Akar, elektrik dağıtım şirketlerinin halktan talep ettiği 9 bedelin kaldırılmasına ilişkin daha önce verdiği yasa teklifinden sonra, Meclis Araştırması önergesi verdi. Akar, özelleştirme ile birlikte sürekli görülen elektirk kesintilerinin halkı mağdur ettiğini, bu nedenle dağıtım şirketlerinin gözden geçirilmesini istedi. 

CHP'li Haydar Akar, özelleştirmelerle birlikte çağ atlanacağını savunan AK Parti Hükümeti'nin halkı adeta Orta Çağ’a mahkum ederek karanlıkta bıraktığını, Aralık ayında yağan kar nedeniyle 81 ilde elektrik kesintileri görüldüğünü söyledi. Norveç, İsveç gibi ülkelerde 3 metre kalınlığa ulaşan kar yağışına rağmen elektrik kesintileri olmadığını ifade eden Akar, şöyle konuştu:
"Türkiye'de 3 santim  kar yağışının olduğu illerdeki elektrik kesintilerini bile dağıtım şirketleri kar yağışına bağlamıştır. Dağıtım şirketlerinin yetersiz kaldığı, elektrik kesintilerine müdahalelerin 15-20 gün süresince yapılamaması ile vatandaş sadece mum ışığına değil ısınma problemi ile de karşı karşıya kalmıştır." 

CHP'li Haydar Akar saçıklamasında ayrıca, AK Parti iktidarının Yeni Türkiyesi'nin, tüm elektronik aletlerin bozulduğu, mum ışığında gecelerin aydınlatıldığı, kombilerin de çalışmaması ile Yeni Türkiye'nin 3'üncü Dünya ülkelerinden geriye götürüdüğünü öne sürdü. Yaklaşık 1 ay süren elektrik kesintilerine rağmen abonelere gönderilen fatura tutarlarının da tutarsız ve ağır olmasını, AK Parti iktidarının halkı firmaların insafı ile yalnızlaştırma olduğunu öne sürdü. Akar'ın Meclis Araştırması önergesinin bir bölümü şöyle:
"Bu özelleştirmelerle kayıp- kaçak oranı azaltılamamış, vatandaşın faturasındaki elektrik bedeli dışındaki ve neredeyse elektrik bedeli miktarına kadar ulaşan ek ödemeler kaldırılamamıştır. Özelleştirmelerle birlikte yatırımların artacağı beklenirken yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı mağdur etmeye devam etmektedir. Ülkemizin bu başarısız taboluyu daha fazla devam ettirmesi mümkün değildir. Bu nedenlerle Elektrik üretim ve dağıtım tesislerinin özelleştirilmesinin sisteme ve elektrik fiyatlarına etkilerinin belirlenmesi, vatandaşların faturasına yansıtılan ek ödemelerin boyutlarının incelenmesi, şirketlerin özelleştirme ile birlikte yaptıkları yatırımlar ve eksikliklerin incelenerek, sağlıklı bir enerji politikasının oluşturulması amacı ile Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 104 ve 105’inci maddeleri kapsamında Meclis Araştırması açılmasını saygılarımla arz ederiz."