GENİŞLETİLMİŞ İL VE İLÇE ÖRGÜT TOPLANTISINA KATILDI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ile birlikte Adıyaman'da partisinin Genişletilmiş Örgüt Toplantısı'na katıldı. Belediye Konferans Salonu'ndaki toplantıda konuşan Ağbaba, Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar itibariyle Cumhuriyet ile yönetim şeklinin öneminin arttığını söyledi. Ağbaba, şöyle konuştu:
"Bugün Türkiye, Irak, Suriye, Mısır değilse, 13 yaşında kızlar 10 dinara satılmıyorsa, Türkiye’de mezhep savaşı yok ise herkesin laik Cumhuriyet'in anlamını daha iyi bilmesi gerekiyor. Birileri tarafından heykelleri yıkılan, birileri tarafından 2 ayyaş denilen Mustafa Kemal olmamış olsa, bugün kardeş kavgası bizim ülkemizde de yaşanırdı."
HÜKÜMETİN HEDEFİ LAİK EĞİTİMİ YIKMAK
Hükümeti laik eğitimi yıkmakla suçlayan Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kardeşlik içinde, huzur içinde yaşıyorsak laik Cumhuriyet'e sahip çıkmamız gerekiyor. Hükümetin hedefi laik eğitimi yıkmak. Hükümetin en büyük hedefi laiklik. Bizim nefes almamızı sağlayan laikliğe sonuna kadar sahip çıkacağız. CHP laikliğin yok olmaması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Türkiye’nin en başarılı belediyeleri CHP’li belediyelerdir. Avrupa’ya, dünyaya örnek olacak projeler hayata geçiriyoruz. Bu projeleri tüm Türkiye’ye de anlatacağız. Bazı belediyelerimiz az gelişmiş. Bazıları daha fazla gelişmiş."
UMUT ORAN: BİR ALGI YANILTMASIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ
Dha sonra konuşan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ise belki 6, belki 8 ay sonra genel seçim yapılacağını ifade ederek, "8 ay, belki de 6 ay içerisinde genel seçim olacak. Türkiye’nin geleceği ile ilgili son derece önemli bir genel seçim olacak. Burada Adıyaman’ın söyleyecek sözleri var. Bir algı yanıtlamasıyla karşı karşıyayız. Esasında elimizde anlatacağımız söyleyeceğimiz çok şey var. Çok ciddi bir aldatma kandırma karşı karşıyayız. İktidar partisi her konuda her konuyu çarpıtıyor. Her konuda manipüle ederek halkı aldatıyor ve yanıltıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI