SEÇİM çalışması için CHP'nin birinci sıra milletvekili adayı Gonca Aytaş tarafından Erzurum'a getirilen TIR'la ilgili tartışmalar devam ediyor.
Erzurum'da Atatürk'ün heykelinin bulunduğu Havuzbaşı semtindeki Kent Meydanı'nda 8 Mayıs akşamı TIR dorsesinde açtığı seçim standı tartışmalara neden oldu. Her geçen gün büyüyen tartışmalara İlçe Seçim Kurulu son noktayı koydu. AK Parti Erzurum merkez Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın'ın, Kent Meydanındaki CHP standının 'yaya trafiğini aksattığı ve halkın huzurunu bozduğu' gerekçeleriyle İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Bunun üzerine şikayeti görüşen İlçe Seçim Kurulu oy çokluğu ile CHP'ye ait kent meydanında stant adı altında kullanmakta olan TIR dorsesi ve seçim otobüsünün kaldırılmasına yer olmadığına karar verdi. Kararı alan milletvekili adayları, partililerle birlikte seçim standı önünde halaylar çekerek kutlama yaptı.

19 Mayıs günü Erzurum'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için Kent Meydanı'ndan kaldırılan TIR İstasyon Meydanındaki miting alanına götürüldü. TIR'ın kaldırıldığı alana Büyükşehir Belediyesi platform kurarak konser vereceğini söyledi ve CHP'lilerden TIR'ı alana sokmamalarını istedi.

Bunun üzerine CHP'liler TIR'ı dün gece merkez Yakutiye ilçesindeki tarihi Lalapaşa cami ile Yakutiye Medrese'nin bulunduğu kent meydanına çekti. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut (AKP), kent meydanına konuşlandırılan CHP'nin seçim TIR'ının tarihi eser ve alana zarar verdiğini iddia ederek Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yaşanan bu olaylar nedeniyle Bayburt'tan Erzurum'a gelen CHP Gurup Başkan Vekili Levent Gök, tartışmalara neden olan TIR'da basın açıklaması yaptı. Gök şunları söyledi:

"Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmayı engellemek isteyenler var. Bizi kimsenin engellemeye gücü yetmez. Halkın demokrasi içerisinde herkesin görüşünü özgürce belirtmesi gerekir. Buradan Erzurum'u yönetenlere sesleniyorum. Cumhuriyet Partisi'nin tüm arzusu demokratik bir yarıştır. Biz kimseye dokunmuyoruz kimse de bize dokunamaz, dokundurtmayacağız. 7 Haziran'da trafolara kediler girmeden şimdiden bizim TIR'larımıza aslanlar saldırmaya başlamış. Onları engellemek için buradayız. Şehrin her tarafını gezdiğinizde iktidar partisinin her yere her şeyi koyduğu stantlar açtığı bir atmosferde partimizin bir propaganda aracını daha önce de engellemeye çalıştılar. Şimdide engellemeye kalkıyorlar. Erzurumlulara kendilerini anlatmaya onların 7 Haziran seçimlerindeki tercihlerini Cumhuriyet Halk Partisinin vaatlerini anlatarak etkilemeye çalışıyorlar.

CHP'nin Gurup Başkan Vekili olarak buradan Erzurum'u yöneten herkese sesleniyorum. 'Ayağınızı denk alın. Burası Türkiye. Bir aşiret toplumu değil. Türkiye'de herkes demokrasiyle yönetilecek herkesin demokrasiden pay alma hakkı var. Bizde özgürlükten demokrasiden ve seçime dönük çalışmalarımızdan en ufak bir şekilde kimseye taviz vermeyeceğiz. Tüm arkadaşlarımızla beraber gerekirse bu TIR'da yatarak çalışma alanımızı koruyarak kurda kuşa yem etmeyeceğiz. Herkes haddini bilsin. Herkes ayağını denk alsın. CHP'ye sataşarak korkunun ecele faydası olmayacağını göreceksiniz."

FOTOĞRAFLI