İL SEÇİM KURULU TIR'IN YAKUTİYE'YE GİRİŞ KARARINI İPTAL ETTİ
Ak Parti Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın, İl Seçim Kurulu Başkanlığına yaptığı başvuruda, Yakutiye Kent Meydanının 3'üncü derece arkeolojik SİT alanı içerisinde bulunduğunu, Lalapaşa Cami ile Yakutiye Medresesi arasında konuşlanan CHP TIR'ının toplumun huzur ve düzenini bozabileceğini, bu nedenlerle ilçe seçim kurulunun kararının iptalini istedi. Bunun üzerine Hakim Emine Kahraman başlanlığında toplanan İl Seçim Kurulu bugün, ilçe seçim kurulunun verdiği kararda yer alan Yakutiye Kent Meydanı ile ilgili kararın iptalini, CHP'nin TIR'ının bu alana konulmamasını, diğer kararların geçerli olduğunu uygun buldu. İl Seçim Kurulu, oy birliği ile alınan karar örneğinin ilgili partiler ile İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilmesini belirtti.
NE DEDİLER?
A Partili Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kararla ilgili olarak "Bunlar hak ve hukuktan anlamazlar. Yalnızca bağırıp çağırarak kışkırtma yaparlar. Ama biz yine de yargının tokat gibi kararını onlara hatırlatalım" dedi.
CHP Erzurum Milletvekili adayı Gonca Aytaş ise İl seçim kurulunun kararıyla ilgili olarak "Tarihi eserler olduğu için TIR'ı Yakutiye yerine Havuzbaşındaki Kent Meydanına götürmek istedik. Ancak, iki günden beri TIR'ın bırakın Havuzbaşı Kent Meydanına, kent merkezine girmesine izin vermiyorlar" diye konuştu.