MUŞ'un Varto ilçesine gelen ve milletvekillerinden oluşan CHP heyeti, halkın nabzını tuttu. CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, "Sokaktaki vatandaş bile derdini ifade edemiyor. Şikayet etsem başıma ne gelir endişesi taşıyor. İfade özgürlüğü yok, basın özgürlüğü yok" dedi.
CHP İstanbul Milletvekilleri Ali Özcan, Didem Engin, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Ordu eski Milletvekili İdris Yıldız'dan oluşan heyet, CHP Varto İlçe Başkanlığında vatandaşlarla bir araya geldi. İl başkanı İsmail Adanur, İlçe Başkanı Gönül Ballı ile sorunları görüşen Milletvekillerinden Didem Engin ülkenin karamsar bir süreç içerisinde bulunduğunu ileri sürdü.

15 Temmuz sonrasında bütün kararların kanun hükmünde kararnamelerle alınıyor olmasını eleştiren Engin, iktidarın yargı denetiminden kaçmak için OHAL fırsatını değerlendirdiğini bildirdi. Ekonomik sıkıntılar sebebiyle karamsarlık ortamının hakim olduğunu, halkın geleceğe yönelik umutlarını nerdeyse kaybetmiş duruma geldiğini belirtti. Didem Engin "Muş'ta bir panele katıldık. Söz alan bütün insanlar mağduriyetlerini anlattılar. Esnaf iş yapamıyor. Gençlerimiz işsiz. Gençlerin çoğu bana kağıt yazarak iş istediler. İçim parçalanıyor. Özgürlüklerimiz yok olmuş durumunda. Sokaktaki vatandaş bile derdini ifade edemiyor. Halkımız gerçekten yaşamış olduğu sıkıntıları ifade etmekte zorlanıyor. Şikayet etsem başıma ne gelir endişesi taşıyor. İfade özgürlüğü yok, basın özgürlüğü yok. Anadolu ajansı 1,5 senedir milletvekiliyim. Tek bir cümlemi geçmedi. Ne bir kanun teklifi, ne bir önerge, ne yaptığım bir araştırma hiç bir önergemi halkımıza duyurmadı. Televizyona çıkamıyoruz. Bir baskı ortamındayız" diye konuştu.

CHP heyeti, cadde ve sokakları dolaşarak esnafla, vatandaşlarla görüştü. Varto Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Varto Cemevi, kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğünü ziyaret den CHP heyeti, ilçeden ayrıldı.

(DHA)