CHP İstanbul İl Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroglu'nun Artvin'de konvoyuna yönelik saldırıyı Taksim Tünel'den Galatasaray Lisesi önüne yaptığı yürüyüşle protesto etti.

Taksim Tünel'den başlayan yürüyüşe, CHP Milletvekilleri Engin Altay, Barış Yarkadaş, Gürsel Tekin, Dursun Çiçek, Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu, Mahmut Tanal, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve partililer katıldı. Yürüyüş sırasında geniş güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

CHP'liler yürüyüş sırasında, " Türkiye laiktir laik kalacak' ,"Kılıçdaroğlu yalnız değildir", "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" şeklinde sloganı attı.

Galatasaray Lisesi önünde, açıklamasını okuyan Cemal Canpolat, "Ülkemiz ne zaman zor durumda kaldı, CHP olarak kendi parti çıkarlarımızı bir tarafa bırakıp, il olarak ülkemizin çıkarlarını savunan, cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal geleneğinden gelen bir partinin mensuplarıyız. Bugün CHP olarak hem teröre karşı hem ülkemizin bağımsızlığı, özgürlüğü ve uluslararası sermayeye diz çökmemesinin mücadelesini veriyoruz. Genel başkanımıza yapılan saldırıyı bir kez daha burada kınıyoruz. Genel Başkanımızı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğumuzu bilmesini istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine ne kadar ihtiyaç duyulduğunu, laikliğe bir kez daha ne kadar ihtiyaç duyulduğunu hep beraber görüyoruz. Ülkenin laik kalması için, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini bir kez daha bu ülkede gür sesle CHP olarak haykırıyoruz" dedi.