KILIÇDAROĞLU SİNOP'TA KONUŞTU: YABANCILARIN BİLDİĞİ RAPOR, BİZİM İÇİN SIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars'tan sonra partisinin düzenlediği mitinge katılmak üzere özel uçakla Sinop'a geldi. Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu Meydanı’nda kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı. Kalabalığı selamlayan Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçiminin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "7 Haziran'da tavrımızı koyacağız. Demokrasiden mi yanayız, baskıdan mı yanayız? Basın özgürlüğünden mi yanayız, basına baskıdan yanayız? Sinop doğa harikası. Yüzde 64’ü orman. Olağanüstü güzel bir doğası var. Getirdiler, 'Nükleer santrali buraya kuracağız' diyorlar. Sizden izin aldılar mı? Referandum yaptılar mı? Ama şunu düşündüler 'Ne dersek diyelim, ne yaparsak yapalım, nasıl olsa Sinop’un oyları çantada keklik.' Buna izin verecek misiniz? Ben sizden 1 değil, 2 milletvekili istiyorum.

2 milletvekili verin, Sinoplu bakan sözünü size veriyorum" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, bugün Hürriyet Gazetesi’nin manşetinde yer alan Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili haberi de hatırlatarak, şöyle devam etti:
"Uluslararası Enerji Ajansı Türkiye’deki nükleer santralle ilgili bir rapor düzenlemiş. 2014 yılında mahkeme raporu istiyor. Diyor ki 'Raporun bir örneğini gönderin mahkemeye.' Hükümet cevap veriyor, o Ankara’da oturan beyler, 'Bu rapor gizli, devletin güvenliği için bu rapor gitmez.' Düşünün yabancıların bildiği bir rapor bizim için sır. Niye bizim için sır? Yabancıların bildiği, başka ülkelerin bildiği bilgileri biz niye öğrenemeyeceğiz? Çünkü kendi kusurları, kabahatleri var orada. Kimse görmesin bu kusurları kabahatleri. Sözüm söz, cennetin ortasına cehennemi kurdurtmayacağız. Ama bunun için sizin bize yetki vermeniz lazım. Yetki vereceksiniz, göreceksiniz sadece cennetin ortasına cehennemi kurdurtmayacağız sözüm söz."

'ALTIN KAPLAMA KLOZETLERE SAHİP OLDULAR'

Türkiye'de 17 milyon yoksul olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"O Ankara'daki beyler var ya onlar sizden koptular. 2002'de oy verdiğiniz parti bugün iktidarda değil. O parti ile bu parti arasında dünya kadar fark var. 2002'de oy isterken diyorlardı ki 'Biz yoksulluğu, yolsuzlukları bitireceğiz, yasakları kaldıracağız' diyorlardı ama şimdi gerçek ortaya çıktı. Altın kaplama klozetlere sahip oldular. Yoksulları unuttular bunlar. Yuh çekmeyin, sandığa gidin demokratik yollardan tepkinizi gösterin. Ben bunu istiyorum. Onlar sizi unuttular, halkı unuttular sizin aranıza girmeye bile cesaret edemiyorlar. Herhangi bir caddede rahat yürüyemiyorlar. Birşey olduğu zaman hakaret sayıyorlar. Hiçbir eleştiriye tahammül edemiyorlar. 'Yav bu yanlıştır arkadaş, doğrusu şudur' dediğiniz zaman, doğru derdest edilip karakola götürüyorlar. Bunlar milletten koptular, milletin en temiz duygularını sömürdüler. O nedenle ben size birinci sınıf demokrasi vaat ediyorum."

'KAÇAK SARAYA BAĞLANAN HORTUMLARI KESECEĞİM'

"Bunlar devleti de yönetemiyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Birisi çıktı konuşuyor 'Efendim hazineyi doldurduk paramız var. Kılıçdaroğlu gelip dağıtacak.' Maliye Bakanı da diyor ki 'Kasada para yok. Nereye dağıtacak Kılıçdaroğlu?' diyor. İkisi de yanlış. Bu ülke zengin ülkedir. Kaynakları olan bir ülkedir, hiç kimse endişe etmesin, size sözüm söz, 11 milyon emekliye sözüm söz o kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve emekliye vereceğim. 'Asgari ücreti 1500 lira yapacağım' dedim. Ona da kıyameti koparıyorlar, gidiyorlar iş verenlere beni ihbar ediyorlar. İtiraz etmiyorlar onlar da. Biliyorlar ki 1500 lira normal bir para. 949 lira asgari ücret o rakamı da benden öğrendiler. Dedim ya bunlar milletten koptular. Ben '1500 lira asgari ücret' dediğim zaman çıktı konuştu Maliye Bakanı. 'Asgari ücreti 1500 liraya çıkarmak işçi için zulümdür' dedi. Lafa bakın. O beyefendi ayda 14 bin lira alıyor, sen 14 bin lira alırken zulüm değil de işçiye 1500 lira verince mi zulüm oluyor."

'MAĞDURİYET ÖYLEYSE, BIRAK BİRAZ DA MİLLET MAĞDUR OLSUN'

AK Parti hükümetini eleştirmeye devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Çıkıyorlar oy istiyorlar. Hangi yüzle oy istiyorlar vallahi merak ediyorum. 'Yol yaptık' diyorlar. Yol yapmayan hükümet mi var? 'Köprü yaptık', köprü yapmayan hükümet mi var? Hangi ülkeye giderseniz gidin, hükümetin görevi şudur; Yoksulluk var mı, giderdin mi? Gideremedin. Sen görevini yapmamışsın kardeşim. Bu ülkede açlıktan çocuklar ölürken sen 1100 odalı sarayda oturuyorsan, görevini yapmıyorsun kardeşim. Altın kaplama klozette oturacaksın, 'Ben milletin iradesini temsil ediyorum' diyeceksin. Sen önce milletin hangi halde olduğunu biliyor musun? Şimdi 'Biz mağduruz' diyorlar. 'Ben kefeni giydim.' Yav ne oldu, niye kefeni giydin, yine niye mağdursun? 'Uçak' dedin aldın, 'Gemi' dedin aldın, 'Yat' dedin aldın, 'Mercedesler7 dedin ki onlara göre çerez parası, onu da aldın. Ne istiyorsan aldın, bir uçak yetmedi, ikinci uçağı aldın. 'Ben mağdurum' diyor. Mağduriyet öyleyse bırak biraz da millet mağdur olsun. Millet bir köşeyi dönsün." 
Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından partisinin Sinop milletvekili adaylarıyla birlikte partilileri selamladı. Miting sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özel uçakla Şanlıurfa’ya gitti.