CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Koza İpek Holding'e ait şirketlerde yapılan aramalarla ilgili olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında, "Medyayı havuzun kirli sularında boğmak istiyorlar. Tek bir muhalif ses bile kalmasın istiyorlar. Davutoğlu, Fuat Avni'nin iddialarıyla gündeme gelen baskın senaryolarına da açıklık getirmeli" dedi.

"DAVUTOĞLU, FUAT AVNİ'NİN İDDİALARIYLA GÜNDEME GELEN BASKIN SENARYOLARINA DA AÇIKLIK GETİRMELİ"

Yarkadaş, "Operasyon kapsamına alındığı görülen Bugün Gazetesi, bu sabahki manşetinde IŞİD'e Türkiye'den yollanan silahların nakliyesine ilişkin fotoğrafları yayınladı. Bu bile operasyonun gerekçesini anlamamıza yetiyor" dedi. Yarkadaş, "Sözde Başbakan Ahmet Davutoğlu, yakın çevresine (Medyaya operasyon yapılmayacak) dese bile, hiçbir hükmünün olmadığı görülüyor. Kaçak Saray operasyonları bizzat yönetiyor" ifadesini kullandı. Yarkadaş, "Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fuat Avni'nin iddialarıyla gündeme gelen baskın senaryolarına da açıklık getirmeli ve kamuoyuna bilgi vermelidir" dedi.

"DUYUMLARIMIZA GÖRE, SIRADA SÖZCÜ, CUMHURİYET VE TARAF DA VAR"

Yarkadaş, "İstiyorlar ki; tüm gazete ve TV'ler, içi çamur ve pislikle dolu olan havuza girsin ve boğulsun. İstiyorlar ki; tüm medya, havuzun kirli sularında yüzsün ve kendi medyalarına benzesin. Herkesin sesini boğmak ve adı geçen kuruluşları havuz medyasına dönüştürmek istiyorlar" dedi. Yarkadaş, "Duyumlarımıza göre, sırada Sözcü, Cumhuriyet ve Taraf da var" ifadesini kullandı.

"CHP BASKI ALTINDAKİ MEDYA KURULUŞLARINI ZİYARET EDECEK"

CHP'nin medyaya yönelik baskıları gazeteci kökenli milletvekillerinden oluşan bir komisyonla mercek altına aldığını da belirten Yarkadaş, "CHP, 1 Kasım seçimleri öncesi gündeme gelen bu baskınları, düşünceyi ifade etme özgürlüğü kapsamında ele alacak ve herkesin söz söyleme hakkını kullanması için mücadele edecek" ifadesini kullandı. Yarkadaş, "CHP'nin gazeteci kökenli milletvekillerinin, baskı altındaki medya kuruluşlarını ziyaret edeceğini de" dile getirdi.