Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, () - CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir iftar yemeğinde yaptığı konuşmada söylediği, 'Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek, bilesiniz ki, bu ülkede büyük bir kırılma olur' sözleriyle teröristi övdüğünü belirterek, bu sözlerini şiddetle kınadığını söyledi.
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iftar yemeğinde yaptığı konuşmadaki sözleri nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Kullandığı sözlerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  bilinçaltının dışavurumu olduğunu öne süren Arslan, "Terör ve teröristle sıkı pazarlığa oturan, Oslo, Dolmabahçe, Kandil, Habur ve İmralı'da devletin gücünü küçülten ve utanılacak bir noktaya sürükleyen talimatları veren bir kişi, bunları unutmuş; terörün verdiği acı karşısında artık sözün bittiği yere gelmiş, terörü övme gafletine dahi düşmüştür. Her gün yeni bir skandalla ve toplumu geren tutumuyla gündemi değiştirmek için konuşuyorsa bilemem ama, bu sözlerin tersinden bakıldığında, devletin tepesinde oturan Cumhurbaşkanı, Türk Milletinin gururlu ve onurlu olmadığını mı söylemek istiyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllarca Türklüğü ağzına almadığını belirten CHP'li Milletvekili Arslan, "Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım diyen, ümmet için Türk Milleti diyemeyen Erdoğan, bugün terörü ve teröristi onur çıtasına oturtmuş, açıkça bir kez daha terörü övmüş; teröre yardım ve yataklık suçu işlediği bir kez daha ortaya çıkmış; sayısız İmralı, Oslo, Kandil ve Habur skandalına bir yenisini eklemiştir. Türk Milleti olarak bu sözlerle bir kez daha çok incinmiş bulunmaktayız. Cumhurbaşkanı bu talihsiz açıklaması nedeniyle Türk Milletinden, Türk askerinden ve Türk polisinden özür dilemelidir. Güzel ülkemizin insanlarını terörist seviyesine indirgeyen ve ölçekleyen bu aşağılayıcı ifade, sarayın bugüne kadarki terör pazarlıklarının bizi kahreden bir sonucudur" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milletten özür dilemesini isteyen Arslan, savcıları da göreve çağırdı. Arslan, "Türk Ceza Kanunu'na göre terörü ve teröristi övmek suçtur. Cumhuriyetin savcıları harekete geçip bu durumu araştırmalı, teröristlere moral destek veren, onları onurlu ve cesur gören Cumhurbaşkanı hakkında soruşturma başlatmalıdır" dedi.