CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 1 Kasım seçimleri öncesi medyaya yönelik baskının her geçen gün arttığını savunarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi sundu. Tekin, "Hürriyet Gazetesi'ni basan ve tarafınızdan bu eylemine sahip çıkılan milletvekilinizin ortaya çıkan yeni haberlerinde dayak ve şiddetle Hürriyet Gazetesi çalışanlarını tehdit ettiği, insanların yaşam özgürlüğünü kısıtlayacak girişimlerde bulunmaya devam edeceğini alenen söylemesine rağmen, ne kadar süreyle kendisini korumaya devam edeceksiniz? Kendisini basın ve yayın kuruluşlarından sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevine getirmeniz söz konusu mudur?" diye sordu.
CHP'li Tekin soru önergesinde; Hürriyet Gazetesi'ne yönelik saldırıyı, Nokta Dergisi'ne polis baskınını, Sözcü Gazetesi'ne yönelik resmi ilan cezasını, Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesine erişim sorunlarını ve Bugün Gazetesi'nin bünyesinde yer alan İpek Holding'e yönelik operasyonları gündeme getird. Tekin, önergesinde şöyle dedi:
"1 Kasım seçimlerine giden süreçte, basının üzerindeki baskı her geçen gün artmaktadır. İpek Grubu'nun basın yayın organlarına baskın, Hürriyet Gazetesi'ne partinizin bir vekilinin başını çektiği şiddet eylemli baskın, Hükümetinize yakınlığıyla bilinen bir köşe yazarının, başka bir gazete yazarını alenen köşe yazısında ölümle tehdit etmesi, MİT tırları haberi üzerine Cumhuriyet Gazetesi'ne kurulan baskı ve en son internet sitesine erişimin engellenmesi, Sözcü Gazetesi'nin Basın İlân Kurumu'ndan alınan ilânlardan men edilmesi, Nokta Dergisi'ne basın özgürlüğüne aykırı biçimde baskın yapılıp, derginin toplatılması son günlerde yaşanan birkaç örnekten biridir."
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde yer alan sorular, şöyle:
* Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesine erişimin engellenmesi noktasında tarafınızın, Cumhurbaşkanı'nın ve/veya Hükümetinizin herhangi bir üyesinin talimatı ya da telkini olmuş mudur? * Sözcü Gazetesi'nin ilan alımından men edilmesinin nedenleri nelerdir? Son günlerde Sözcü Gazetesi'nin eleştirel tutumunun bu men cezasında payı nedir? *
Basın ilan Kurumu'ndan başka men cezası alan basın yayın organı var mıdır? Varsa bunlar hangileridir? Nedenleri nelerdir? * Nokta Dergisi'nin, eleştirel bir fotoğrafa yer vermesi üzerine basılıp, toplatılması konusunda Cumhurbaşkanı'nın bilgisi ve bu yönde telkini, talimatı olduğu iddiaları doğru mudur? * Hükümetinize yakınlığıyla bilinen bir gazetecinin, MİT Müsteşarlığında görevli bir üst düzey yönetici ile görüştükten sonra, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ı ölümle tehdit etmesinin, bahsi geçen görüşmede konuşulduğu iddiaları doğru mudur? Bu konuda Başbakanlık tarafından herhangi bir soruşturma yaptırılmış mıdır? * Hürriyet Gazetesi'ni basan ve tarafınızdan bu eylemine sahip çıkılan milletvekilinizin ortaya çıkan yeni haberlerinde dayak ve şiddetle Hürriyet Gazetesi çalışanlarını tehdit ettiği, insanların yaşam özgürlüğünü kısıtlayacak girişimlerde bulunmaya devam edeceğini alenen söylemesine rağmen, ne kadar süreyle kendisini korumaya devam edeceksiniz? Kendisini basın ve yayın kuruluşlarından sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevine getirmeniz söz konusu mudur?