CHP'nin Kahramanmaraş Milletvekili Adayı ve RTÜK eski üyesi Ali Öztunç, birleştirme tutanaklarında partisinin oylarının eksik yazıldığını, AK Parti'nin oylarının ise fazla yazıldığını öne sürdü.
Ali Öztunç, CHP İl Başkanı ve partisinin milletvekili adaylarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında Kahramanmaraş'ta CHP'nin oylarının çalındığını iddia etti. Seçim süreci boyunca büyük çaba gösterdiklerini ve CHP'nin oyunu 7 Haziran seçimlerine göre yüzde 20 arttırdığını belirten Öztunç, "Bugüne kadar hiç durmadan her gün sabah saat 7'den, gece 1'e kadar çalıştık. Bizzat ben 37 bin kilometre yol yapmışım. Yani neredeyse her gün bin kilometre yol yapmışım. 518 köy ziyareti yaptım, bazı yerlere 2-3 kez gittim, 100'ün üzerinde ev ve site toplantısı gerçekleştirdim. Her ilçeye en az 4 kez, bazı ilçelerimize 5-6 kez gittim. Biz elimizden gelen çabayı gösterdik. Partimizin 7 Haziran'daki oyu 50-51 bin civarındaydı, biz 60 bin 500 civarında oy aldık. Yüzde 20'ye yakın bir oy artışı yapmışız" dedi.

'22 BİN OY DULKADİROĞLU BÖLGESİNDEN ÇALINMIŞTIR'

Partisinin yüzde 20 oy artışına rağmen AK Parti'nin Kahramanmaraş'ta 20 bine yakın oy çaldıklarını tespit ettiklerini iddia eden Öztunç, şöyle devam etti:
"Maalesef bizim yüzde 20'lik bir oy artışına rağmen Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 350 bin olan oyu 441 bine yükseldi. Şehir barajı bir anda 61 binlere çıktı. Burada hile var mı, yok mu? Var, tespitli var. Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş'ta hırsızlık yapmıştır. Tespit edilmiştir; net, belgeli. İlçe Seçim Kurulu ve İl Seçim Kurulu'na başvurduk. Ama hırsızlığa alıştıkları için artık oy hırsızlığına sesimizi çıkaramıyoruz. Ne yapalım? Seçim Kurulu'na veriyoruz, hakimler korkuyorlar. Hakimler ceza evlerine giriyor çünkü artık Türkiye'de. Bana yazılmış ıslak belgeli 16 oyu götürmüş AKP'ye vermiş birleştirme tutanağında. Çok açık söylüyorum; bu namussuzluktur ve bunun adı hırsızlıktır. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne çıkmış 25 oy, sıfır eklemiş birleştirme tutanağında 250 yapmış. Bir gün utanacaklar. 441 bin oyları yok. 22 bin oy, sadece Dulkadiroğlu bölgesinde çalınmıştır. Hırsızlıkla yazılmıştır. 'Ben Müslümanım, ben dindarım' diyenler açsınlar Kuran-ı Kerim'i okusunlar; hırsızlık sevap mı, günah mı? Bu seçimlerde 7 Haziran'da yaşadıkları mağlubiyeti gidermek için her yola başvurdular. Seçim gecesi köylerde altın dağıtıldı. Ekinözü'nde lokum içerisinde altın verildi. Kahramanmaraş'ın merkez köylerinde muhtarlar aracılığıyla para ve altın dağıtıldı. Muhtarlara para verildi. Her yolu denediler. Niye biliyor musunuz? Hırsızlıkları ortaya çıktı, yargılanacaklardı onun için. Buna rağmen biz yüzde 20 oy artışı yaptık. Barajı geçebilirdik. Ama 441 bini bize gösterince baraja taktılar; 7-1 yaptılar. Milletvekillikleri hayırlı ve uğurlu olsun Adalet ve Kalkınma Partisi'ne."

'SANDIKLAR YENİDEN SAYILSIN'

Adıyaman'da AK Parti'nin başvurusu üzerine sandıkların yeniden sayıldığını hatırlatan Öztunç, oyların yeniden sayılmasını isteyerek, şu ifadeleri kullandı:
"Bakın her sandıkta 1 oy gitse 2 bin küsür yapıyor. Geldiğimden beri hep yumuşak, ılımlı bir siyaset izledim. Kimseye laf etmedim. İlk kez söylüyorum ve son kez söyleyeceğim; ben hayatım boyunca hep ılımlı ve olumlu bir insan oldum. Gazetecilik mesleğini yaparken de olumlu ve ılımlıydım, RTÜK üyeliği yaparken de öyleydim, siyaset yaparken de öyleyim. Ama canım yanıyor arkadaşlar, canım yanıyor. Hakkım çalınıyor. Koca bir partinin hakkı çalındı. Seçim kurulu açmıyor, okumuyor bile; ret. Yazıklar olsun. Adıyaman'da sayıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin itirazı üzerine sayıldı sandıklar. Niye Kahramanmaraş'ta sayılmıyor tekrar? Eğer varsa yürekleri, eğer gerçekten namuslu bir iş yapıldıysa, hırsızlık yoksa buyurun sayılsın. Hep beraber sandıklar yeniden sayılsın. Eğer gerçekten hırsızlık yapılmadıysa Veysi Kaynak'ın ne işi var adliyede? AKP'lilerin ne işi var Kahramanmaraş Adliyesi'nde. Baskı yapıyorlar oraya, buraya saydırmayın tekrar diye. Netice itibariyle sonuçta bir gerçek var. Seçimi kaybettik. Tablo böyle. 60 bin oya rağmen bir milletvekili çıkmadı. Nasip diye bir şey de vardır. Belki de hayırlısı budur. Ama Cumhuriyet Halk Partisi görevini başarıyla tamamlamıştır. Asla ve asla yılmayacağız. Ben kendi adıma çalışmaya devam edeceğim. Yarın sayın Genel Başkanımıza bir rapor vereceğim için şehirden ayrılıyorum ama haftaya en geç diğer haftaya tekrar döneceğim. Verdiğim sözlerin hepsini tutmaya çalışacağım."

'OY ÇALMAK KUL HAKKI YEMEK DEĞİM Mİ?'

Öztunç, elinde ıslak imzalı boş oy tutanaklarını göstererek, oylarının birçok bölgede çalındığını savunurken, 'Oy çalmak kul hakkı yemek değil midir?' diye sordu ve şöyle konuştu:
"Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Yusuflar Mahallesi, imzalar tamam, ıslak imzalı ama oy yok. Yani bu böyle seçim kuruluna gidiyor orada yazsınlar CHP; 2, AKP; 200. Bunu yaptılar arkadaşlar. Bunun adı hırsızlık, şerefsizlik değil mi? Kim yaptıysa ona söylüyorum arkadaşlar. Kimse üzerine alınmasın. Adam girmiş kendi oyunu kullanmış, dönmüş öbür sandığa gidiyor oy kullanıyor. Necip Fazıl Mahallesi Alaaddin Özden Ören Yatılı Bölge Okulu'ndaki 1168, 1170, 1171 ve 1173 nolu sandıklarda geçersiz oy pusulalarıyla oy kullanılıyor, mühürsüz. Bu sadece Onikişubat. Dulkadiroğlu bölgesindeki oyların 20 bininde mühür yok. Ey sayın Başbakan, ey Yüksek Seçim Kurulu'nun sayın başkanı bu mudur adaletiniz, vicdanınız? Bakın 1058 nolu sandık 22 oy almışız, tutanakta 1 diye geçiyor. Onikişubat 1118 nolu sandık; aldığımız oy 9, tutanakta 0 diye geçiyor. Ey Başbakan, böyle mi Başbakan olacaksın? Bu sandıkları açılırsa Adalet ve Kalkınma Partisi'nin oyu 300 bine düşüyor, 100 bin oyu düşüyor. Sadece Dulkadiroğlu bölgesinde 22 bin oy tespit ettik. Basit, ıslak imzalı tutanak ile birleştirme tutanaklarını karşılaştır çıkıyor. 180 oy var köyde, seçmen 180. 180 oy da AKP’ye çıkmış. Bir kişi bile yok değil. Çuvalı açsınlar içinde 72 tane oy var. İslam dininde hırsızlık yapmak, kul hakkı yemek günah değil mi? Nasıl Müslüman bu arkadaşlar? Oy çalmak kul hakkı yemek değim mi? Taktiri yüce milletime bırakıyorum. Çalınan oylarla birlikte benim 70 bin oyum var."
Ali Öztunç, sonuçları Yüksek Seçim Kurumu'na taşıyacağını ve peşini bırakmayacağını sözlerine ekledi.