Nursima KESKİN/ANKARA, () - CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Suriye'deki çatışmada yaralanan IŞİD'li teröristlerin Adana'daki 5 yıldızlı otellerde kalıp, hastanelerde tedavi edildikten sonra tekrar savaş bölgesine götürüldüklerini iddia etti.
CHP'li Özdiş, TBMM'de yaptığı basın toplantısında son 1 yılda Türkiye'de meydana gelen terör olaylarını sıralayarak kaç kişinin öldüğünü sordu. Özdiş, terör olayları ardından getirilen yayın yasağı ve hükümet yetkililerinin olayı sadece 'Kınama' ile yetindiğini savunarak, "Hükümetlerin asli görevi vatandaşının can ve mal güvenliğini korumaktır. Madem bunu sağlayamıyorsunuz; hükümete önerim, acilen Kınama Bakanlığı kurun" dedi. CHP'li Özdiş, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sonrası istihbarat zafiyeti olduğu ve ABD'nin daha önce saldırıya ilişkin uyarılarda bulunduğu iddialarının anımsatılması üzerine, şöyle konuştu:
"Kendi ülkemizde bir başka ülkenin, ülkemizde terör olayları olacak diye hükümeti vatandaşlarına bilgi verirken bizimkiler uyur gezer dudumda. Bir ülke kendi yurttaşına yeterli saygı ve özeni göstermiyorsa söylenecek çok fazla söz yoktur."
CHP Adana Milletvekili Özdiş, "Atatürk Havalimanında vatandaşların özgürlüğü ihlal edilmeden etkin bir şekilde nasıl önlem alınabilir?" sorusunu şöyle yanıtladı:
"Bu ülkede IŞİD'e kamyonlarla silah gönderildi. IŞİD'li teröristler gece sabahlara kadar Suriye'de savaşıyorlardı, gündüz geliyordu Adana'nın 5 yıldızlı otellerinde IŞİD terör örgütü mensupları kalıyordu. Tedavi görüyordu 5 yıldızlı hastanelerde ve tekrar gece birileri tarafından alınıp Suriye'ye götürülüyor ve oradaki savaşa müdahale ettiriliyordu."