Nursima KESKİN / ANKARA, () - CHP'li Mazlum Nurlu, Manisa'daki askeri birliklerde askerlerin yemekten zehirlenmelerine ilişkin "Sıradan zehirlenme olayı olmadığını düşünüyoruz. Bu ulusal güvenlik sorunudur. Manisa'nın en büyük askeri birliklerinde sık sık askerler zehirleniyor ve hiçbir tedbir alınmıyorsa ortada ciddi bir sorun vardır. Askeri birliklere yemek veren şirketin siyasi bağlantıları araştırılmalıdır" dedi.
CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu ve Meclis Milli Savunma Komisyonu'nun CHP'li üyeleriyle birlikte parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, askeri birliklerde yaşanan yemek zehirlenmelerini gündeme getirdi. CHP'li Nurlu, son bir ay içinde Manisa'da yaklaşık 2 bin askerin yediği yemekten zehirlendiğini anımsatarak, birliklere yemek veren şirketlerin araştırılmasını istedi. 

"ORDU KENDİ GELENEKLERİNE DÖNMELİ"
Zehirlenmelerin araştırılması için komisyon kurulmasını isteyerek, Meclis Genel Kurulu'nda önerge verdiklerini; ancak AK Parti'li vekillerin oylarıyla önergenin reddedildiğini belirten CHP'li Nurlu, şunları söyledi: 
"Aynı ilde dördüncü defa yaşanan olayların sıradan zehirlenme olayı olmadığını düşünüyoruz. Manisa'nın en büyük askeri birliklerinde sık sık askerler zehirleniyor ve hiçbir tedbir alınmıyorsa ortada ciddi bir sorun vardır ve bu giderek büyümektedir. Bu soruna dikkat çekmek ve siyasi iradenin konuya el koyması lazım. İlk zehirlenme vakasından sonra yemek şirketinin sözleşmesi feshedilip gerekli tedbirler alınsaydı askerlerimiz zehirlenmeyecekti. Askeri yemek ihalesi nasıl yapılıyor, bunların açıklanması gerekiyor. Yemek şirketinin siyasi bağlantıları araştırılmalıdır. Siyasi güç olmadan bu ihaleleri alması mümkün değildir bu şirketin. 15 Temmuz sonrası meydanlara yemek dağıtan şirketin AKP'nin gözdesi olan bir şirkettir. Zehirlenmeler bu ulusal bir güvenlik sorunudur. Asker karavana TSK'da özel bir öneme sahiptir. Asker yemeği karlı bir iş haline getirilmiştir. Asıl neden özelleştirme politikaları ve Mehmetçiğin mutfağına sokulan şirketlerdir. Kar payı peşinde koşan şirketlere bırakılamaz. Ordu kendi geleneklerine dönmeli ve karavanadan sağlıklı beslenmesi sağlanmalıdır"