İZMİR, () - CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İçişleri Bakanlığı’nın polise başörtüsü serbestisi getiren yönetmeliğin tam bir 'fiyasko' olduğunu öne sürerek, İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı istifaya çağırdı.
İçişleri Bakanlığı’nın polisin kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirerek kadın polise başörtüsü serbestisi getiren kararına yazılı açıklama ile tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, polislerin özlük haklarının düzeltilmesiyle ilgili hiçbir teklifin kabul edilmediğini ancak 'devleti İslamlaştırma' adına her yönetmeliğin ivedilikle çıkarıldığını öne sürdü. Çam, "Polislerin maaş ek göstergelerinin 3 bin 600 liraya çıkarılmasını, emekliliklerinde mağdur olmamasını, haklarını tam olarak almalarını, çalışma koşullarının düzeltilmesini içeren tekliflerimizi AKP komisyonlarda sürekli olarak reddediyor. Kaldı ki saat kavramının olmadığı uzun mesailerle zor çalışma koşulları altında ve canımızı, malımızı koruma gibi önemli bir görevi üstlenen, bu uğurda can veren, şehit olan polisimiz için kılını kıpırdatmayan Bakanlığın toplumu iyice bölmeye yönelik başörtüsü serbestisi tam bir fiyaskodur. İçişleri Bakanı Efkan Ala eğer son yaşananları vicdani bir süzgeçten geçirebiliyorsa derhal istifa etmelidir" dedi.
'FETÖ’DEN HİÇ Mİ DERS ÇIKARMADINIZ'
İçişleri Bakanı Ala’nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 81 ilin 74’ünün emniyet müdürünün FETÖ’cü olduğu yönürdeki açıklamalarına dikkat çeken CHP’li Çam, Bakan Ala’ya şöyle seslendi:
"Siz bu kadar yıllık bakansınız ve başbakanlık müsteşarlığı yaptınız. Bunları siz göreve getirmediniz mi? Şimdi bunları ifşa ederek sorumluluktan kurtulamazsınız. Laiklik, demokrasi herkese lazım, sana göresi bana göresi yok. Ülke olarak, iktidarıyla muhalefetiyle laikliği hiçe sayan zihniyet yüzünden 15 Temmuz’da çok tehlikeli bir süreçten geçtik, ama siz hiç ders almamışsınız. Düne kadar kucak kucağa, yan yana durdunuz, FETÖ’yü bu ülkenin başına siz bela ettiniz. FETÖ’den kurtulurken başörtüsünü durduk yere getirerek başka cemaat ve tarikatlara ödül mü vermektesiniz? Atatürk’ün çizgisinden ayrılmadan devlet işlerine dini karıştırmamak lazım, bunu göstere göstere ayrımcılığa gitmemek lazım, devletin içinde dini kullanarak birilerini güçlendirmemek lazım dedik. Ama bugün polise başörtüsü serbestliğiyle yine başa döndük. Bu laikliği yok eder, güvenlik gücünün bir simge taşıması onu açık hedef haline getirir, objektifliğini yok eder, siz kendi İslamlaştırma politikanızla yeni darbelere zemin hazırlarsınız. O bakanlık da bu devlet de böyle yönetilmez. Yurttaşımızı bölmeye dönük politikalarınızı bir kenara bırakarak derhal koltuğunuzu terk edin."

FOTOĞRAFLI