Mesut MADAN/BURDUR, () - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü' ile ilgili, "Bu bir birikimdi. Milletvekilimizin tutuklanması bardağı taşıran son damlaydı. Bize başka çıkar yol bırakılmadı" dedi.
Fatma Köse, partisinin Burdur'da düzenlediği Batı Akdeniz Bölge Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Köse, "Referandumda bu ülke tek bir kişinin iradesine bırakılmayacak kadar kıymetli bir ülke diyerek yola çıktık. Bu ülkede barış, demokrasi, özgürlükler olsun, içinde tüm halkların, tüm renklerin olduğu yeni bir anayasa yazabiliriz dedik ama olmadı. Devamında bu ülkenin yazarı, çizeri, akademisyeni sesini çıkaran her kesim parmaklıklar arkasına tıkıldı. Bunun hepimiz farkındayız. Biz CHP olarak ne yazık ki adaleti sokakta aramak zorunda kaldık. Ülkem adına çok üzgünüm. Bu ülkenin gidişatı adına adaleti sokakta aradığımız için çok üzgünüm. Çünkü bize bu ülkenin gidişatına yönelik endişesi olan kesime başka yol, başka çare bırakmadılar" dedi.
Mecliste seslerini duyuramadıklarını kaydeden Köse, "Meclis lağvedilmişse, mecliste milletvekillerimizin, bizim temsilcilerimizin sesleri kısıldıysa, bize başka bir yol kalmadı ve adaleti çok değerli genel başkanımızın öncülüğünde sokakta arama kararı çıktı. Genel başkanımız 'Ben yalnız yürüyeceğim' dedi. Hiç kimseye çağrı yapmadı. O kadar vicdanlı bir başlangıçtı ki bu. Bizim milletvekilimizin tutuklanması değildi bunun sebebi. Bu bir birikimdi. Milletvekilimizin tutuklanması bardağı taşıran son damlaydı. Bize başka çıkar yol bırakılmadı. O nedenle adaleti, hakkı ve hukuku sokakta aramak zorunda kaldık" diye konuştu.
'KATILIMCILARININ YÜZDE 60'I KADINDI'
"Adalet Yürüyüşü bir başlangıçtı" diye Köse, şöyle devam etti:
"450 kilometrelik yürüyüşümüz dünya tarihinde en uzun, en kalabalık politik yürüyüş olarak tarihe geçmiştir. Tarih, sayın genel başkanımızla birlikte bu barışçıl ve haklı yürüyüşümüze başından sonuna dek her türlü katkıyı veren kadınlarımızı da yazacak. Yürüyüşün katılımcılarının yüzde 60'ı kadındı. Bu çok önemli. Bir ülkede kadınlar ayağa kalktıysa o ülkeye barış, özgürlük ve adalet mutlaka gelecektir. Toplumun 80 milyonu için yürüdük ve toplumun 80 milyonu bize inandı. Adalet ihtiyacı hepimizin ortak ihtiyacıydı. İnsanlığın ortak değeri adalettir."
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

FOTOĞRAFLI