İZMİR'de CHP Kadın Kolları üyeleri, TBMM’de kurulan, kamuoyunda, 'Boşanma Komisyonu' olarak bilinen 'Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi' ile ilgili komisyonun hazırladığı raporu, basın açıklamasıyla protesto etti.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan ve partili kadınların ilgi gösterdiği basın açıklamısında, Komisyon'unun 6 Mayıs 2106 tarihli araştırma raporunu derhal geri çekmesi istendi. Raporun içeriğine bakıldığında, gerek çocuklar gerekse kadınlar için kabul edilemez hükümler yer aldığı dile getirildi. Açıkmaya CHP'nin Roman kökenli İzmir Milletvekili Öczan Purçu da gelerek kadınlara destek verdi.

Raporun çocuk istismarcısının tecavüz etttiği çocukla, 5 yıl boyunca sorunsuz ve başarılı bir evlilik sürdürmesi halinde, denetimli serbestlikten yararlanmasını önerdiğini belirten CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, bu yüzden CHP'li komisyon üyelerinin rapora şerh koyduğunu belirterek, "Bu rapor çocuk evliliklerinin önünü açmaktır. İstismarcıya denetimli serbeslikten yararlanma yolunu açmakta, korumaya almakta ve affetmektedir. Bizim sizin yasalarınıza kurban edecek çocuğumuz yok. Günlerdir, bu konuda atılan çığlıkları duymanızı, derhal raparonuzu geri çekmenizi bekliyoruz. Aksi taktirde buna asla müsaade etmeyeceğimizi bilin istiyoruz" dedi.