Nursima KESKİN/ANKARA, () - CHP'li Enis Berberoğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması için verdiği soru önergesinde "Mavi Marmara gemisinin denize elverişli olmadığı Denizcilik Müsteşarlığı yazışmaları ile belgelenmiş olmasına rağmen bayrak değişikliğinin ertesi günü nasıl olup da İstanbul Limanı'ndan hareketine izin verildi" dedi. 
CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Meclis Başkanlığı'na verdiği 'Mavi Marmara' konulu soru önergesinin Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istedi. Enis Berberoğlu, soru önergesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mavi Marmara gemisinin Gazze seferinin, dönemin başbakanı ve hükümetin izni dışında olduğu iddiasını gündeme getirdiğini belirterek, "Halbuki Ulaştırma Bakanlığı adına 22 Haziran 2010 günü medyaya iletilen bilgi notundan Gazze seferinin adım adım hükümetin bilgisi çerçevesinde hazırlandığı anlaşılmıştır" ifadesini kullandı. CHP'li Berberoğlu, 5 maddelik soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:
"Mavi Marmara Gemisinin denize elverişli olmadığı Denizcilik Müsteşarlığı yazışmaları ile belgelenmiş olmasına rağmen bayrak değişikliğinin ertesi günü nasıl olup da İstanbul Limanı'ndan hareketine izin verildi. Gazete ve TV'ler günler boyu Mavi Marmara'nın Gazze'ye gideceğini ilan ederken geminin 'Lübnan'a gidiyoruz' beyanına hakikaten inanıldı mı? Dönemin Başbakanı 'Gazze'ye yardımı Türk donanması eşliğinde yollayacağım' açıklamaları ortada iken Mavi Marmara neden uluslararası sularda korumasız bırakıldı. Gazze seferi için izin alınmamasından bu kadar şikayetçi ise neden bu görüş 6 yıl önce bir sır gibi saklandı, aksi yönde mesajı ve görüntüler verildi. Mavi Marmara'nın 560 yolcusu sorumsuzca bilerek mi ölüme yollandı?"