CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Halkımız demokrasiyi kurtarıp siyasete emanet etti. Halk, siyasete büyük bir iyilik yaptı. Halka borcumuz var" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Bekaroğlu, "Darbe teşebbüsünün yaşandığı günden sonra olup bitenlere baktığımızda bu tek bir oyundan ibaret değil. Oyun içinde oyunların olduğu bir girişim. Hala oyunların tekrar tekrar kurulduğuna dair ciddi işaretler var. Halkımız demokrasiyi kurtarıp siyasete emanet etti. Halk, siyasete büyük bir iyilik yaptı. Halka borcumuz var. Darbe teşebbüsünün yaşandığı günden sonra olup bitenlere baktığımızda bu tek bir oyundan ibaret değil. Oyun içinde oyunların olduğu bir girişim. Hala oyunların tekrar tekrar kurulduğuna dair ciddi işaretler var Bu işin genel bir tasfiyeye dönüştüğüne dair çok sayıda işaret var. Herkes kendisine rakip gördüğü insanları Fetullahçı olarak suçlayarak, devre dışı bırakmaya çalışıyor. Adil yargılanma, hukuk içinde kalınması bu yüzden çok önemli" dedi.

Bekaroğlu, "Siyasetin yapacağı şey darbeleri hazırlayan ortamı ortadan kaldırmak. Demokrasi ve hukuku yeniden inşa edeceğiz, devleti yeniden inşa edeceğiz. Yeniden inşa ederken liyakata dayalı bir seçim, eşit yurttaşlığı uygulayacağız. Devlette hak edenler, ülkesini sevenler, işi bilenler görev alırsa bu sorunlar bir daha ortaya çıkmaz." dedi.

Bekaroğlu, "İlk günlerde bu doğruydu, anlaşılırdı. Bu ülkeyi sevenler canını ortaya koydu. Ama meydanlardaki kalabalıklar giderek tek renk olmaya başladı. Adalet ve Kalkınma Partisindeki en sert, radikal gruplar meydanlarda yer almaya başladı. Bunun durdurulması gerekiyor. Türkiye bir an önce normalleşmeli, sokakların güvenliği güvenlik güçlerince sağlanmalı" diye konuştu.

Meydanlara çıkan büyük kalabalıklara rağmen herhangi bir taşkınlık yaşanmamasının da sevindirici olduğuna değinen Bekaroğlu, vatandaşlara da gösterdikleri sağduyu dolayısıyla teşekkür etti.