CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Lozan Anlaşması ile ilgili sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "AKP'nin 14 yıldır imza attığı anlaşmalara bakın, toplamında Sevr'i görürsünüz" dedi.
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, yaptığı yazılı açıklama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Anlaşması ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. Şimdiye kadar geçmişini inkar eden ve yok sayan bir devlet yöneticisi görmediğini söyleyen Arslan, "Bugün, temsil ettiği makamın ve milletin değerlerine, onurlu tarihimize karşı çıkan bir Cumhurbaşkanı vardır. Cumhurbaşkanı, Lozan Anlaşması görüşmesi sırasında yapılan tartışmalar sonucu, 'Şimdi verdiklerimizi zaman içinde birer birer geri alacağız' diyen yabancı ülkelerin söylediklerini hiç duymamış mı? Yoksa bu sözleri duymak mı istemiyor? AKP'nin 14 yıldır imza attığı anlaşmalara bakın, toplamında Sevr'i görürsünüz. Bugün, maceracı dış politikanın açtığı yarayla yüzleşemeyenler, Lozan'ı diline doladı, halbuki Sevr'e varacak bir teslimiyet içindeler. Aslında yaptıkları tüm anlaşmalar ve karşı çıkışlar gizli ajandalarını ortaya çıkarıyor. Tarihi gerçekleri bugünün kısır gündemleri için eğip bükmeye kalkan, iki ay önce devletin tapusu ve Cumhuriyetin kurucu belgesi, bağımsızlığımızın simgesi olarak saydığı anlaşmayı bugün yok sayan bir devlet adamı ülkemizde birliği nasıl sağlayabilir" dedi.
Lozan'a laf etmeye cüret edenlerin 14 yılda ülkenin bütün düzenini ve kimyasını bozduğunu öne süren Arslan şöyle devam etti:
"Daha kısa süre önce 96 yıllık millet iradesini 20 milyon dolara İsrail'e satmaya kalkmadı mı, 16 Türk Adasını Yunanistan'a bırakmadı mı? Ege adalarına yerleşen Yunanlılara karşıdan bakmadılar mı? Komşularla ilişkiyi sıfırlayan, sınır güvenliğimizi yok eden, Süleyman Şah Türbesi'nde toprağını yitiren, Habur'dan davul zurnayla terörist karşılayıp IŞİD'linin Ankara'ya kadar gelmesini durduramayan, canlı bombaların patlamasını önleyemeyen çılgınlar mı bize Lozan'ı anlatacak? Yurtta barışı yok eden, dışişlerini parti koridoruna çeviren, komşularımızla ilişkilerimizi bitirenler, devletin bütün birikimini heba edenler mi Lozan hakkında konuşacak? Rusya'ya teslimiyet altında evet diyen, dün parladığına bugün sönen, kendi öngörüsüzlüklerini, stratejik hatalarını dış politika diye yutturanlar mı bize Lozan'dan bahsedecek?"

FOTOĞRAFLI