CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, partisinin oy oranının AK Parti'yi geçtiğini öne sürerek, "Malum zihniyet biz ona ne 'AK Parti' diyoruz ne de 'AKP.' Onları hak etmiyor bunlar. Malum zihniyetin oyunun bizimde altımızda olduğunu göreceksiniz. Her gittiğimiz yerde bunu görüyoruz" dedi.

CHP Bolu İl Başkanlığı, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde görev yapacak sandık görevlileri için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda Sandık Güvenliği Eğitimi düzenledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da programa katılarak sandıklarda görev yapacak üyelere seslendi. 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde görev yapacak sandık görevlilerini, özellikle ıslak imzalı tutanakları almaları konusunda uyaran Akkaya şöyle konuştu:

"Geçmiş seçimde 'ıslak imzalı tutanaklardan ne kadarı elimizde' diye sorduğumda yüzde 75 dediler. Hukukçularla toplantı yaparken il başkanı dışarıdaydı ve onlara sorduğumda bana yüzde 55 olduğunu söyledi. Birbirimizi bile kandıran süreçler yaşadık. Ne kadar sahtekarlık yapılırsa yapılsın, ne kadar sandıkta oyunlar oynamaya çalışırlarsa çalışsınlar, o ıslak imzalı tutanaklar bizde olduğu sürece çok fazla bir şeyin değişmeyeceğini hepimizin bilmesi lazım. Islak imzalı tutanağı almak her CHP'li sandık görevlisinin görevidir." 

'UMUDUMUZ ARTIYOR'

AK Parti'nin oylarının, CHP'nin altına düştüğünü de öne süren Akkaya, konuşmasına şöyle devam etti:
"Malum zihniyet biz ona ne 'AK Parti' diyoruz ne de AKP. Onları hak etmiyor bunlar. Malum zihniyetin oyunun bizimde altımızda olduğunu göreceksiniz. Her gittiğimiz yerde bunu görüyoruz. Ben geçen günlerde Doğu illerimizdeydim ve oralarda, girilmez denilen yerlerde halkımızın sevgisini ve tevecühhünü gördükce umudumuz daha da artıyor."