"ADAM GİBİ SİYASET YAPTIK"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Durugöl Spor Salonu’nda partisince düzenlenen Fındık Toplantısı'na katıldı. Toplantıya, Karadeniz illerinin CHP'li milletvekilleri, bölgede fındık üretimi yapılan illerden gelen CHP teşkilat üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, fındık üreticileri katıldı.
Konuşmasında dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Şimdi dokunulmazlıklarımız kalktı. Belli çevrelerde şöyle bir telaş var 'Aman ha sizi hapse atabilirler, sizi tutuklayabilirler.' Yolsuzluk yaptık mı, yapmadık. Hırsızlık yaptık mı, yapmadık. Kul hakkı yedik mi, yemedik. Namusumuzla çalıştık, adam gibi siyaset yaptık. Davutoğlu'na benim dokunulmazlığımı kaldırıyorsun eyvallah dedim. Sen niye dokunulmazlığını kaldırmıyorsun. Bakanlar niye dokunulmazlığını kaldırmıyorlar. Başbakanlarının niye dokunulmazlığı devam ediyor. Çünkü onlar malı götürdüler. Çünkü onlar hırsızlık, yolsuzluk yaptılar. Onları koruyorsun."
"NEDEN KORKACAĞIZ BİZ?"
Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasından kendilerinin çekineceğinin sanıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sanıyorlar ki biz çekineceğiz. Aslan gibi gideceğiz, hakimin karşısına oturacağız. Ülkede başta hakim, hepsine demokrasi dersi vereceğiz. Düşünce özgürlüğü için çıkacağız. Medya özgürlüğü için çıkacağız. İnsan hakları için çıkacağız. Korkumuz yok bizim. Niçin korkumuz yok. Allah'tan başka hiç bir korkumuz yok. Çünkü biz hiç kul hakkı yemedik. Kimseye haksızlık yapmadık. Bizim yargıya çıkmamız, hakimin önüne çıkmamız demokrasi için bir kazanç olacaktır. Özgürlükler için bir kazanç olacaktır. Herkes diyecek ki 'demokrasiyi CHP getirdi.' Evet CHP getirdi. Demokrasiyi güçlendirecek olan da CHP'dir. Çünkü biz bu ülkede herkesin düşüncesini özgürce açıklayabileceği bir Türkiye yaratmak istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Neden korkacağız biz?"
"TÜRKİYE7NİN KİRLİ ÇAMAŞIRLARINI AMERİKA MI YIKAYACAK?"
Konuşmasında isim vermeden Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasına değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Birileri korkuyor. Korkuyorlar. İstedikleri kadar korksunlar. Bakın Bakanların dokunulmazlıkları kalksın dedim. Yolsuzluk yapanların dokunulmazlıkları kalksın dedim. Şimdi dava nerede görüşülüyor Amerika'da" dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu ayıp değil mi sen Türkiye Cumhuriyeti'nin yargısına güvenmiyorsun. Dokunulmazlığını kaldırmıyorsun. Amerikan yargısı seni yargılıyor ve sen Türkiye'desin. Böyle bir ayıp olabilir mi? Böyle bir rezillik olabilir mi? Önümüzdeki günlerde göreceğiz bütün pislikler büyük bir ihtimalle ortaya çıkacak. Türkiye'nin kirli çamaşırlarını Amerika mı yıkayacak? Neden biz kendi özgür irademizle haksızlık yapanları yargılayamıyoruz. Neden onları hakimin karşısına çıkaramıyoruz? Kul hakkı yiyenlerden neden bunun hesabını soramıyoruz? Bunu da her yerde anlatmanız gerekiyor. Demokrasi ise sonuna kadar savunacağız. Haksızlıksa sonuna kadar karşısında duracağız. Çünkü biz haksızlıklardan beslenen bir parti değiliz. Adalet istiyoruz biz. Adalet soylu bir kavramdır. Eğer adaleti olmayan bir toplum olursa, devlet dediğimiz kavram olmaz. Adalet mülkün temelidir. Devletin temelidir adalet. Siz yolsuzluk yapanları Türkiye'de yargılamıyorsunuz. Onları alıyorsunuz doğru Amerika'daki hakimlere teslim ediyorsunuz ve onlar orada görüşüyorlar. Bunu kabul edemiyoruz."
"CUMHURİYETİN KURUCU İRADESİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ"
Konuşmasının bir bölümünde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı eline alan Kılıçdaroğlu, anayasanın ilk dört maddesini okudu. Anayasa'nın ilk dört maddesinin değişmez en temel madde olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
"Kurucu iradedir ilk dört madde. Buradan söylüyorum başka kaçak sarayda oturan zat duysun, Başbakan duysun, bakanları duysun. Bütün sağ duyulu yurttaşlarım duysun. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız. Cumhuriyetimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Bayrağımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Başkentimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Başkentimize sonuna kadar sahip çıkacağız. 'Yaşasın tam bağımsız Türkiye' diyeceğiz. Sanıyorlar ki biz oyu aldık, her şeyi yaparız. Yok kardeşim öyle bir şey. Bu memleket bize altın tepside sunulmadı. Bu memleketin kuruluşunda, cumhuriyetin kuruluşunda dedelerimizin, babalarımızın alın teri var. Kanı var, gözyaşı var. Ben oy aldım istediğimi yaparım. Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir şey yoktur. Her devletin bir kuruluşu vardır. Cumhuriyet sıradan kurulmadı. Sıradan bir devlet değiliz biz. Birileri bize Arap ülkelerindeki gibi 'Gelin sizin sınırlarınızı çizelim' demedi."
"ÜLKE TERÖR BATAĞINA SAPLANDI"
Terör ile ilgili de açıklamalarda da bulunan Kılıçdaroğlu: "2002'de Rahmetli Ecevit hükümeti devrettiğinde Türkiye'de terör sıfırdı. Ne oldu 14 yılda Türikye bir terör batağına saplandı. Kim yönetiyordu bu ülkeyi. 14 yılda Türkiye'yi terör batağına kimler getirdi. PKK mahkemeler kurdu seslerini çıkarmadılar. Şehirler dinamitlerle patlayıcı maddelerle donatıldı, seslerini çıkarmadılar. Bir ilçede kamyonun üzerinden kalaşnikof silahlar dağıtıldı. Polis müdahale etmek istedi, asker müdahale etmek istedi. Vali dedi ki müdahale edemezsiniz Ankara izin vermiyor diye. Ve sonun da bu günkü tablo ortaya çıktı" diye konuştu.
FINDIK BAHÇESİNE GİTTİ
Toplantının ardından Cumhuriyet Mahallesi'ne giden Kemal Kılıçdaroğlu, burada fındık bahçesinde çalışan vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, tırpanla ot biçti.

FOTOĞRAFLI