MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP'nin AK Parti'ye bakanlıklar karşılığında partili cumhurbaşkanlığında destek vereceği iddiası için "Abesle iştigal olur bunu değerlendirmeleri. Affedersiniz ağzı olan konuşuyor" dedi. MHP'li Akçay, MHP'nin kongre sürecine ilişkin Yargıtay açıklaması "Yargıtay'da görüşünü ifade etmiş Mayıs ayı içinde kararı beklemek en doğrusu olacaktır" diye değerlendirdi.

"BUNUN ADI DİKTATÖRLÜKTÜR"
MHP Grup Başkanvekili Akçay, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akçay, 'partili cumhurbaşkanı' tartışmalarıyla ilgili bir soruya "AKP yöneticilerine tavsiyem artık kuvvetler ayrılığına inansınlar. Cumhurbaşkanı, Başbakan anayasa ile uyumlu olacak. Herkes görev ve yetkisini yerine getirecek. Bizce gerek yok. Adına Partili Cumhurbaşkanı demişler üye olmakla yetinmeyecek hükumeti belirleyecek, kuvvetler ayrılığı sisteminde denge makamındaysa tarafsız olmayacak. Yetkileri verin sorumluluk üstlenmem diyorsunuz. Bunun adı diktatörlüktür" diye yanıt verdi.

"AĞZI OLAN KONUŞUYOR"
MHP'li Akçay, MHP'nin 3-4 bakanlık karşılığında 'partili cumhurbaşkanı'na 'evet' diyeceği iddialarının sorulması üzerine şunları söyledi:
"Abesle iştigal olur değerlendirmeleri bunu. Affedersiniz ağzı olan konuşuyor. AKP görüşlerini netleştirsin biz daha ayrıntılı görüşlerimiz ifade ederiz. MHP hem parti programında hem açıklamalarda anayasa sistem rejimi ile ilgili görüşlerimizi ifade etmişiz. Biz güçlendirilmiş parlamenter sistemden, devletin en tepesinde tarafsız makamın yönetmesinden yanayız"

"MAYIS AYI İÇİNDE KARARI BEKLEMEK EN DOĞRUSU OLACAKTIR"
MHP'li Akçay, Yargıtay'ın kongre sürecine ilişkin açıklamasına ve 15 Mayıs'ta kurultay yapılıp yapılmamasına ilişkin görüşlerini de şöyle açıkladı: "Yapılmaması gerekir. Şimdi madem yargıya inanıyoruz Yargıtay'da görüşünü ifade etmiş Mayıs ayı içinde kararı beklemek en doğrusu olacaktır"