TUNCELİ, () - CHP'den istifa ederek görevini bağımsız olarak sürdüren Nazimiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, "İstifamı ranta çevirmek isteyenler var" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi olan Tunceli'nin Nazimiye  Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, salı günü CHP'den istifa ederek bağımsız olarak görevine devam edeceğini ancak siyasi olarak da HDP'ye destek vereceğini duyurdu. Kırmızıçiçek'in CHP'den istifa etmesinden sonra, başkanın siyasi baskı altında kaldığını ve bu yüzden istifa ettiği iddiaları ortaya atıldı. Bugün yazılı açıklama yapan Cafer Kırmızıçiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Pertek ziyareti sırasında gündeme gelen konu ile ilgili, siyasi baskı iddialarını duyduğunu, bu konuyla ilgili araştırma yaptıktan sonra açıklama yapacağını söyledi. Cafer Kırmızıçicek, açıklamasında şöyle dedi:
"24 Mart 2015 günü Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettiğimi ve içinde geçtiğimiz bu dönemde ülkemizdeki demokrasi mücadelesine katkı sunmak ve AKP gericiliğine dur demek için 7 Haziran seçimlerinde HDP'yi destekleme kararı aldığımı kamuoyuna açıklamıştım. Ancak bu açıklamamdan dolayı kimi çevreler kendi siyasi ikballeri nedeniyle yaptığım bu açıklama üzerinde manipülasyon yaparak bu durumdan siyasi rant devşirmenin çabası içersindeler. Tamamen kendi özür irademle yapmış olduğum bir açıklamadır. Halkımız benim yaptığım açıklama dışında hiçbir şekilde yalan yanlış söylemlere ve haberlere itibar etmemelidir."

FOTOĞRAFLI