ANKARA, () - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Silaha, çatışmaya, savaşa ayrılan para, çocukların eğitim, sağlık ihtiyaçlarına ayrılsaydı, dünya bugün başka türlü olurdu" dedi.

Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Meclis'te 35 ülkeden 190 çocukla bir araya geldi. Cemil Çiçek, yaptığı konuşmada, TRT'nin çok doğru ve yerinde bir karar alarak yıllardır dünya çocuklarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevincine ortak etmek için programlar düzenlediğini belirtti.

Her yıl dost ve kardeş ülkelerden yüzlerce çocuğun bu vesileyle Türkiye'ye geldiğini kaydeden Çiçek, 23 Nisan sevincini hep birlikte yaşadıklarını dile getirdi.

Dünyada barışın, kardeşliğin önemine dikkati çeken Çiçek, şöyle devam etti: "Maalesef, tüm dünya çocukları sizinki kadar şanslı değil. Dünyanın önemli bir bölümünde özellikle Türkiye'nin yakın çevresinde bir çok insanı sıkıntılar, acılar yaşanıyor. İç savaşlar, çatışmalar ve terör nedeniyle pek çok çocuk hayatını kaybediyor, sakat kalıyor. Sizin yaşınızdaki çocuklar yeteri kadar beslenemediği, sağlık ve eğitim hizmetlerinden yoksun kaldığı için hayatlarını kaybediyor. Silaha, çatışmaya, savaşa ayrılan para, çocukların eğitim, sağlık ihtiyaçlarına ayrılsaydı, dünya bugün başka türlü olurdu. Bunun için her ülkede barışa ihtiyaç var. O nedenle bayramı hem bizim hem dünya çocuklarına armağan eden aziz Atatürk, yurtta ve dünyada sulh arzu etmiştir. Barış konusunda çocukların önemini vurgulamak için bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Maalesef sizlere iyi bir dünya bırakamadık. Uzaya gidiyoruz, elektronikte devrim yapıyoruz ama buna rağmen dünyada savaş, açlık, yoksulluk devam ediyor. İyi bir hayat için dünyanın önemli bölgelerinde olumlu şartlar söz konusu değil. İnanıyoruz ki bunları siz tesis edeceksiniz."

Çiçek, konuşmasının ardından 35 ülkeden gelen 190 çocukla tek tek tokalaşarak, sohbet etti; çocuklara hediyeler verdi. Çocuklar, Cemil Çiçek'e ülkelerine özgü hediyeler sundu. Çiçek tören sonunda çocuklarla fotoğraf çektirdi.