Olcay DÜZGÜN/ KAYSERİ, ()– İNGİLTERE'nin Ankara Büyükelçisi Richarda Moore, Kayseri’de Ticaret Odası'nın (KTO) davetlisi olarak katıldığı toplantıda, “Eğer bu darbe başarılı olsaydı Türkiye için bir felaket olacaktı” dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Kayseri’de sivil toplum kuruluşları ile Ticaret Odasının ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, İngiltere Büyükelçisi Moore’u Kayseri’de misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “İngiltere dünya açısından çok önemli. Dünyanın en büyük ekonomilerinden birisine sahip. İngiltere bizim en büyük ticari partnerlerimizden birisi. Bu kapsamda özellikle beyaz eşya ve sanayi malları konusunda ihraç noktasında bizim en önemli üslerimizden bir tanesi. Bu kapsamda İngiltere Büyükelçimizin Kayseri’yi ziyaret etmesinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İngiltere Büyükelçisi Moore ise, “Kayseri’de olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. 2016’daki Kayseri’ye bakacak olursak inanılmaz gelişmiş, sanayileşmiş bir kent görüyoruz. Bu kent ülkenin ekonomisinde önemli bir rol oynuyor. Kayseri’ye gelmek benim için çok önemli” dedi.
Bir basın mensubun darbe girişimi ile ilgili sorusunu yanıtlayan Moore, “Ben Avrupa’yı temsil etmiyorum. Birleşik Krallığı temsil ediyorum. Biz bu darbe girişimini şiddetle kınadık. Ben bu konuda Mevlüt Çavuşoğlu ile konuştum. Biz ilk günden beri bu darbeyi kınadık. Çünkü, eğer bu darbe başarılı olsaydı Türkiye için bir felaket olacaktı” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI