Osman BEKLEYEN- Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevlerinde bulunan bütün vatandaşların kendilerine emanet olduğunu vurgulaylarak,  özellikle terör nedeniyle tutuklu ve hükümlü bulunanlardan rapor alıp da tahliye olma imkanı bulamayanların sayısının 6 olduğunu belirtti.
Van'dan helikopterle Hakkari'ye gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı Vali Yakup Canbolat, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol ve kurum amirleri karşıladı. Bakan Bozdağ, ilk olarak valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Canbolat'ın makamında bilgi aldı. 
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Bozdağ, cezaevindeki hasta tutuklu ve hükümlülerin durumuyla ilgili soru üzerine şunları söyledi:
"Cezaevlerinde bulunan bütün vatandaşlarımız devletimize, hepimize emanettir. Annelerinin, babalarının, yakınlarının bize emanetidir. Biz öyle görüyor ve değerlendiriyoruz. Cezaevlerinde hayatını tek başına devam ettiremeyecek durumda olan hükümlülerle ilgili hükümet olarak 2012 yılında meclisten yasa çıkardık. Bu kanunla ilk kez böyle durumda olanların rapor almak kaydıyla cezalarının ertelenmesine, tutukluların tahliyesine imkan veren düzenleme yaptık. Bu çerçevede pek çok kişinin ya cezası ertelendi, ya da tahliye olarak cezaevinden çıktı. Ancak bazı maddelerin uygulamasında sorunlar yaşandı. Bunun üzerine Haziran ayında çıkardığımız yargı paketi içinde bu maddede bir değişiklik daha yaptık. Aynı durumda olan insanlarımız bundan istifade etsinler diye. Şu anda bu uygulama devam ediyor. Cezaevlerinde özellikle terör nedeniyle tutuklu ve hükümlü bulunanlardan rapor alıp da tahliye olma imkanı bulamayanların sayısı 6'dır. Bunu bölgede farklı rakamlarla ifade ediyorlar. Rapor alanlar da Adli Tıptan rapor onaylanmıyor ya da güvenlik nedeniyle bazı sorunlar çıktığı için 6 kişi tahliye olamadı. Tahliye olan ya da cezasının infazı ertelenenlerin sayısı daha yüksek. Bu konuya biz insani sorun olarak bakıyoruz."
Bozdağ, valilik ziyaretinin ardından adliyeye geçerek Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol'la makamında basına kapalı olarak görüştü.

FOTOĞRAFLI