BAKAN BOZDAĞ YÜKSEKOVA'DA
Helikopterle Hakkari'den Yüksekova İlçesi'ne gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ilk olarak 3'üncü Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin'i ziyaret etti. Ardından Kaymakam Yasin Tikdağ'ı makamında ziyaret eden Bakan Bozdağ, Yüksekova havaalanının gelecek yıl faaliyete girebileceğini ve bunun Yüksekova'ya büyük bir ekonomik kazanç sağlayacağını söyledi.
OKUL AÇMAK İÇİN YASAK YOK
Daha sonra gazetecilerin HDP'nin, Kürtçe okul açılması için başvuru yapacağı yönündeki sorusunu cevaplayan Bakan Bozdağ şunları söyledi:
"Türkiye'de dil konusundaki yasakları hükümetlerimiz tamamen kaldırmıştır. Son 12 yıl içinde yaptığımız değişiklikler sonucu, başlangıçta sadece devlet televizyonda belli saatlerde yayın varken, biz bunu sürekli hale getirdik. Özel radyo ve televizyonlara sürekli yayın yapma imkanı getirdik. Cezaevlerindeki dil yasağını kaldıran adımı attık. Anadilde savunmayla ilgili degişimi Türkiye'de gerçekleştirdik. Ortaöğretim kurumlarına seçmeli ders olarak ilk kez Kürtçe dahil edildi, Kürt dili edebiyatı, Kürtçe öğretmenliği bölümleri açıldı. Şu anda Hakkari'ye Kürtçe öğretmen atamaları gerçekleştirdik. 2013 sonunda özel öğretim kurumlarında Kürtçe veya diğer anadillerde eğitim vermenin yasal olarak yolunu açtık. Bugün ülkemizde Türkçe dışındaki herhangi bir anadilde özel öğretim kurumu açmanın önünde bir engel yoktur. İsteyen herkes bu anlamda bir eğitim kurumu açabilir. Ama bunun yolu, yasal izinleri almak ve şartları yerine getirmektir."
Bakan Bozdağ, IŞİD'ten kaçarak gelenlere kapıların açıldığını belirterek, dünyada geçmişte olduğu gibi zorda kalanlara kapıların açıldığını ve imkanların sağlandığını söyledi. Daha sonra esnaf ziyareti yapan Bakan Bozdağ, adliyede hakim, savcı ve adliye personeliyle toplantı yaptı.
FOTOĞRAFLI