12 EYLÜL RUHU ANAYASANIN HER YERİNE İŞLEMİŞ
Hakkari Barosu'nu ziyaret eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı konuşmada 12 Eylül ruhunun anayasanın her yerine işlediğini söyledi. Bozdağ, "Bu ruhu öldürmek lazım. Nasıl öldüreceğiz? Bu anayasayı kaldıracağız, tarihe havale edeceğiz, yerine yeni ruhla, yeni anlayışla yepyeni bir anayasa yapacağız" dedi.
Daha sonra esnaf ziyareti yapan Bakan Bozdağ, buradan AK Parti Hakkari İl Başkanlığı'na geçti. Burada partililere çözüm sürecini anlatan Bozdağ, Hacı Sait CamiSinde Cuma namazı kıldı.
2 ÇOCUĞU KEKEME KALAN VATANDAŞIN TEPKİSİ
Bakan Bozdağ'ın AK Parti'de konuşma yaptığı sırada Kerim Tunç adındaki vatandaş, geçen yıl polisin attığı gaz bombası nedeniyle kekeme olan iki çocuğunun durumu anlatmak istedi. Ancak polisler buna izin vermedi. Yaşanan arbede sırasında Bakan Cuma namazı için camiye geçerken, Tunç da iki çocuğunu yanına alıp caminin önünde beklemeye başladı. Cami çıkışında Tunç Bakan Bozdağ'ın önünü keserek, geçen yıl Gazi Mahallesi'ndeki olaylarda evine gaz bombası isabet ettiğini ve 4 yaşındaki oğlu Hakan ile 2.5 yaşındaki kızı Yağmur'un korkudan konuşamadıklarını anlattı. Tunç, Bakan Bozdağ'ın sorumlular hakkında işlem yapmasını, aksi taktirde meclis önünde kendini yakacağını söyledi. Bakan Bozdağ, Tunç'a sorunla ilgileneceğini belirterek Yüksekova İlçesi'ne geçti.
FOTOĞRAFLI