Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA, () - ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yapılan görüşmede kendisine hasta tutuklularla ilgili talep iletildiğini belirtti. Bozdağ, "Cezaevinde şu anda tutuklu ve hükümlüler arasında kendi başına hayatını idame ettiremeyecek durumda olanlar toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmuyorlarsa, cezalarının infazı ertelenmekte, tutuklu ise tahliye olmaktalar. Bunlarla ilgili uygulamada sıkıntılar var. Daha önce biz bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için somut tehlike kriterini getirdik. Ancak sıkıntılar devam ediyor" dedi.
Hasta tutuklular ile ilgili konuyu insani olarak gördüklerini belirten Bozdağ, "Tutuklu ve hükümlülerin her biri bize ailelerinin bir emanetidir. Onların sağlıklarıyla ilgili her türlü tedbiri almak bizim görevimizdir" dedi.
İmralı ziyaretinin gündeme gelip gelmediği ile ilgili ise Bozdağ, konuyla ilgili olarak taleplerini ilettiklerini belirtti.